MEERweten - week 44 - 2018

29-10-2018

WEEK 44 - 30 oktober t/m 5 november 2018

WEEKOPENING

INDRUKWEKKEND!  
     
  God is groot! Groter dan wij ooit kunnen beseffen. Wij kunnen Hem nooit helemaal begrijpen.

Als je stil staat bij de almacht en heiligheid van God, dan raak je onder de indruk. Helemaal als je bedenkt dat deze grote God jou kent en lief heeft! Er staan genoeg gedeeltes in de Bijbel, die indrukwekkend zijn. Deze week bekijken we er een aantal.

 
 

MAANDAG 29 OKTOBER

Heilig!

Jesaja 6: 1-7

DINSDAG 30 OKTOBER

Indrukwekkend!

Exodus 14: 15-22

WOENSDAG 31 OKTOBER

Vergeven

Lucas 23: 33, 34

DONDERDAG 1 NOVEMBER

Indrukwekkend ingrijpen

Marcus 11: 15-17

VRIJDAG 2 NOVEMBER

Onder de indruk

Psalm 8

 

 

AGENDA

 
 

Dinsdag 30 oktober
PrO ouderavond SOVA (19.30 – 21.30 uur)

Woensdag 31 oktober
Ouderbetrokkenheidavond PIE en M&T (19.30 – 21.30 uur)

Donderdag 1 november
MBO informatie/werkveld/ouderbijeenkomst techniek (19.30 – 21.30 uur)

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

MEELEVEN  
     
  Op vrijdag 26 oktober overleed de moeder van Mevrouw Van der Kruijff. Zij is onderwijsassistente in de afdeling BWI. We wensen mevrouw Van der Kruijff, haar man en familie Gods kracht en nabijheid toe om dit verlies te dragen.  
 

De Meerwaarde's Got Talent - GRIJP NU DIE KANS!  
     
 

Meedoen aan De Meerwaarde's Got Talent of twijfel je nog? Bekijk onderstaand filmpje en grijp die kans om je talent te laten zien!

We kijken uit naar je aanmelding! En voor degenen die hebben opgegeven: TOP! Binnenkort ontvang je meer informatie over de audities, reserveer alvast maandag 3 december in je agenda.

De feestelijke avond zelf is op 12 maart in het Schaffelaartheater maar dat stond vast al in je agenda.

 
 

EXCURSIEWEEK 2019  
     
  In leerjaar 3 gaan alle leerlingen een week op excursie. Dit schooljaar hopen we van 3 tot en met 8 juni met de leerlingen op reis te gaan. Inmiddels zijn de voorbereidingen al weer in gang gezet. Wat kunt u de komende tijd verwachten?

Maandag 12 november verschijnt de excursiegids op de website (zie MEERweten).
Donderdag 15 november krijgen de leerlingen van leerjaar 3 een presentatie over de verschillende Excursieweken. Ook start deze dag de inschrijving. Hiervoor krijgen de ouder(s)/verzorger(s) een link toegestuurd. Bij de inschrijving wordt er een aanbetaling gedaan van € 150,-. Lopende het cursusjaar worden u en jij verder geïnformeerd over de Excursieweken.

Mochten er vragen/opmerkingen zijn, dan kan er altijd een e-mail gestuurd worden naar: excursieweken@demeerwaarde.nl

Commissie Excursieweken

 
 

SCHAATSEN / ZWEMMEN  
     
  Ook dit jaar kunnen alle leerlingen uit klas 1 op vrijdag 23 november mee naar Deventer om daar te gaan schaatsen OF zwemmen. Het kan dus niet alle 2.

Deze week ontvangen alle ouder(s)/verzorger(s) een e-mail met daarin alle informatie (o.a. over het opgeven en de kosten). De bussen vertrekken om 11.00 uur zodat we van 12.00 tot 15.00 uur kunnen schaatsen of zwemmen. Om 15.00 uur vertrekken de bussen weer richting school zodat we allemaal om 16.00 uur richting huis kunnen. Kosten €14,50 per persoon voor bus en entree. Wil je schaatsen huren, dan kan dat maar dat kost €5,50 extra.

 
 

BOEKENPRAAT  
     
  SILVESTER EN DE BIZARRE VERHUIZING – WILLEKE BROUWER

In het boek wordt de tekst afgewisseld met tekeningen en het verhaal is vol humor. Wat géén grap is in het boek, is dat Silvesters ouders besluiten te verhuizen van Burgerdam naar IJsselbroek. Maar Silvester denkt dat zijn ouders gek geworden zijn… Hij wil echt niet verhuizen naar het platteland.

Samen met zijn beste vrienden Mick en Elvis bedenkt hij plannen om de verhuizing tegen te houden. In het boek worden de verschillen tussen het wonen in een stad en het wonen op het platteland, duidelijk zichtbaar. Waar jij ook woont; in de stad of op het platteland, ik ben er van overtuigd dat je dit boek met veel plezier zult lezen.

Dit boek is het 1e deel in een serie, inmiddels is net het 6e deel uitgekomen (nog in bestelling voor het Leesplein). Voor fans van de boeken ‘Het leven van een loser’ is deze serie ook een aanrader!

 
 
 
 

NIEUWS - VAN DE EXAMENCOMMISSIE

SE-ONDERDEEL GEMIST  
     
  Als een leerling geoorloofd afwezig is bij een SE-onderdeel, zal dit onderdeel ingehaald moeten worden. De leerling moet hier zelf een afspraak voor maken met de betreffende docent.

Hierover staat het volgende in het examenreglement artikel 2.2.5:

Een kandidaat die geoorloofd afwezig is bij een SE-onderdeel, bijvoorbeeld door ziekte, moet deelnemen aan één van de eerstvolgende inhaalmomenten (in een tijdsbestek van 2 weken na terugkeer op school). Alleen in uitzonderlijke gevallen, ter beoordeling aan de examencommissie, kan hiervan worden afgeweken.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

THEMAWEEK 1 GT  
     
  In de week voor de herfstvakantie hadden de leerlingen van 1 GT een THEMAWEEK. Alles draaide deze week om “ Ik en de Ander”, samenwerken, onderzoek doen, je verdiepen in je eigen familie maar ook in andere mensen was waar het om draaide.

Met veel plezier hebben de leerlingen zich ingezet om informatie in te winnen, een wapenschild te maken van hun familie, een profiel te creëren en nog veel meer. Tussen de bedrijven door werden de Cito toetsen afgenomen. Kortom een fantastische week voor en door onze 1 GT leerlingen én collega’s, Chapeau!!

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl