MEERweten - week 08 - 2020

17-02-2020

WEEK 08 ‚óŹ 18 februari t/m 2 maart 2020

WEEKOPENING

PSALMEN  
     
  In de Bijbel wordt veel gesproken over muziek. De Psalmen zijn hier een voorbeeld van. Psalmen staan niet alleen als geschreven tekst in de Bijbel, maar worden ook vaak gezongen door mensen.

Deze liederen gaan over God, over gevoel, maar ook over hoe mooi of moeilijk het leven kan zijn. Er zijn veel mensen die dit soort dingen goed kwijt kunnen in een prachtige melodie of een prachtige songtekst. Laten we deze week eens een aantal van die liederen bekijken. Ik denk dat er heel veel mooie dingen voor jou worden gezongen! Misschien zing je het wel mee.

 
 

MAANDAG 17 FEBRUARI

Als een boom

Psalm 1:1-3

DINSDAG 18 FEBRUARI

Groot is uw macht

Psalm 8

WOENSDAG 19 FEBRUARI

God gaat mee

Psalm 16

DONDERDAG 20 FEBRUARI

Dankbaar

Psalm 116: 1-15

VRIJDAG 21 FEBRUARI

Zing!

Psalm 148

 

 

AGENDA

 
 

dinsdag 18 februari
Spreekavond leerjaar 3 en 4

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

GEBOREN  
     
  Meneer Van Oene

Op 30 januari 2020 is in Elburg Lynn geboren. Lynn is het zusje van Jesse en dochter van meneer en mevrouw Van Oene. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter.

 
 

GEBOREN  
     
  Meneer De Ruiter

Op 2 februari is Niek Tobias geboren: een zoon van meneer De Ruiter en zijn vrouw en een broertje van Wout en Bram.

“God is goed” staat er op het geboortekaartje en “Leef met volle teugen”.

We hopen dat meneer De Ruiter dit met zijn gezin volop kan doen en wensen hen veel geluk voor de toekomst.

Van harte gefeliciteerd.

 
 

JUBILEUM  
     
  MEVROUW LOBBEZOO-VAN MEGGELEN 12,5 JAAR DE MEERWAARDE

Ruim 12,5 jaar geleden stapte mevrouw Lobbezoo – van Meggelen over van het basisonderwijs naar het VMBO. Al die jaren was ze met hart en ziel in de onderbouw aan de slag als docente Nederlands en als mentor. Bedankt voor al die jaren en we wensen u nog veel goede jaren in gezondheid bij ons op De Meerwaarde.

 
 

OUDERAVOND VMBO LEERJAAR 3 - 4 - DINSDAG 18 FEBRUARI  
     
  Het rooster voor de ouderavond, die volgende week plaatsvindt, is gereed. Wanneer u zich heeft opgegeven, kunt u de planning van de ingeroosterde 10-minutengesprekken vinden op het ouderportaal.

Werkwijze voor het raadplegen van uw planning ouderavond via ouderportaal.

  • U gaat naar de website van De Meerwaarde via ouders.demeerwaarde.nl
  • Login met uw gebruikersnaam (is uw e-mailadres) en wachtwoord.
  • Ga naar “Mijn De Meerwaarde” kies dan de optie “Ouderavond”.
  • Hier vindt u de ingeroosterde gesprekken en de lokalen.

Voor problemen met het inloggen op het ouderportaal, kunt u een e-mail sturen naar: webportaal@demeerwaarde.nl

 
 

SPREEKAVOND  
     
  Tijdens de spreekavond van 18 februari a.s. is MBO locatie De Meerwaarde aanwezig.

Je kunt daar informatie krijgen over BTO (Barneveldse Techniek Opleiding) en BGO (Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding)

in de hal bij de zij-ingang tussen Zorg en Welzijn en PIE/M&T, aan de kant van het Pluimveemuseum.

 
 

DRIE TEAMS VAN DE MEERWAARDE NAAR SKILLS TALENTS  
     
  Skills Talents zijn vakwedstrijden voor VMBO-leerlingen en jaren geleden gestart om het VMBO een beter imago te geven. Op woensdag 12 februari hebben Marjolein Bos, Rhodé van Vreeswijk en Henk van Norden uit 4kz1 voor Zorg & Welzijn, Xander van de Kraats, Matthé Harlaar en Wesley van Renselaar uit 4kt3b voor Mobiliteit en Voertuigen samen met Marc Evers, Sarah van Asselt en Cain Blotenburg uit klas 4ke1 voor Economie & Ondernemen deelgenomen aan de provinciewedstrijd (Gelderland) van Skills Talents.

Dit was een mooie ervaring volgens de heren van mobiliteit:
“Het was een leuke dag waar we veel geleerd hebben. Het was een leuke ervaring om mee te doen. De opdrachten waren duidelijk en bekend. Het eten op de terugweg was goed. We hebben het erg gezellig gehad.”

De opdracht voor ons bestond uit het vervangen van een veerpoot, het plannen van een route, een storing zoek en dat alles binnen twee uur.”

Helaas hebben de heren de finale net niet gehaald.
Team Zorg en Welzijn en team Economie & Ondernemen echter wel en zullen op woensdag 4 en donderdag 5 maart deelnemen aan de landelijke finale en het opnemen tegen de overige provinciewinnaars.

Proficiat en veel succes op 4 en 5 maart!

 
 

ZAALVOETBALTEAMS SUCCESVOL TIJDENS OLYMPIC MOVES  
  Jongens klas 3-4
Boven v.l.n.r.: Jay Taribuka, Nour Azoum, Yanoah Luttikhuisen, Shan Biwott,
Nathan van Gent, dhr. A. Verhoef 
Onder: Zakaria Yujil Afwezig: Sem van ’t Land (blessure)
 
 
Ook dit schooljaar is De Meerwaarde weer flink vertegenwoordigd bij het landelijke evenement ‘Olympic Moves’. Vanuit heel Nederland strijden middelbare scholen in ongeveer 16 verschillende sporten om het Nederlands kampioenschap van 2020. Dit jaar doet De Meerwaarde mee aan de volgende sporten: veldvoetbal, zaalvoetbal, korfbal, hockey, volleybal & veldloop.

Vrijdag 14 februari mochten de zaalvoetbalteams onze deelname aftrappen tijdens de voorrondes in Veenendaal. Alle 4 de teams hebben keihard met en voor elkaar gewerkt. De meiden uit klas 3-4 kenden een ongelukkige start maar gingen gedurende de dag steeds beter voetballen. De jongens uit klas 1-2 hadden het geluk niet altijd aan hun zijde. Voetballend speelden ze erg sterk en de tegenstanders hadden enorme moeite om door de verdediging heen te komen. De lat, paal en uitgeschoven benen van een tegenstander zaten doelpunten in de weg waardoor enkele wedstrijden maar nipt werden verloren. Na 8 wedstrijden sloten de jongens het toernooi af met een keurige 3de plaats in de poule. Helaas geen vervolg maar wel met een voldaan gevoel terug naar Barneveld.

De meiden uit klas 1-2 voetbalden zich wel aan de goede kant van de streep. Voetballend was het soms nog een beetje aan elkaar wennen, maar op de juiste momenten stonden de meiden op waardoor ze deze voorronde als winnaar wisten af te sluiten en zich hebben geplaatst voor de halve finale.

Ook de jongens van klas 3-4 hebben zich na een fenomenale voorronde geplaatst voor de halve finales. De aanwezige spelers/supporters op de tribune zaten geregeld met open mond te kijken naar het sprankelende spel van onze jongens. Als je deze dag dan ook nog eens ongeslagen blijft, mag je terecht zeggen dat je een plaats in de halve finales meer dan verdiend hebt.

De Meerwaarde zal tijdens de halve finales van woensdag 15 april in Wijchen dus met twee zaalvoetbalteams vertegenwoordigd zijn. Daar gaan we proberen om ook dit jaar een zaalvoetbalteam af te leveren tijdens de grote landelijke finale. Wordt vervolgd…

Begeleiding zaalvoetbalteams: dhr. A. Verhoef, dhr. R. Poelman & dhr. J. van Oene

 
 

GALA  
     
  Het gala voor onze examenkandidaten is op donderdag 4 juni 2020.

De voorbereidingen van het gala zijn van gestart gegaan. We zien uit naar fantastisch feest.

Donderdag 4 juni is de grote dag en we starten de aanrijdtijd vanaf 17.00 uur.

De organisatie

 
 
 
 

NIEUWS - VAN DE EXAMENCOMMISSIE

FACET  
     
  Net als vorig schooljaar worden de examens van onze basis en kaderleerlingen ook dit jaar weer digitaal afgenomen. Elke school maakt voor de digitale examens een eigen rooster.

Op oefenen.facet.onl kunnen de leerlingen nu al examens oefenen.

 
 

MIJNEINDEXAMEN.NL  
     
  Voor eindexamenkandidaten is de mobiele website/web-app mijneindexamen.nl beschikbaar.

Deze site biedt alle informatie over het centraal examen. Met deze web-app kan de examenkandidaat bijvoorbeeld zijn of haar examenrooster personaliseren.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

BWI  
     
  Op vrijdag 21 februari 2020 zijn er voor de 3e jaars leerlingen van de afdeling BWI opnieuw een aantal workshops georganiseerd. De workshops laten de leerlingen kennismaken met verschillende fases in de bouw en richten zich op mogelijke leertrajecten in de toekomst. Ze worden gegeven door vakbekwame instructeurs in de daarvoor ingerichte Techniekhallen. De leerlingen van 3bt1 gaan naar Bouwmensen Amersfoort.

De leerlingen van 3kt1a gaan naar de Schildervakopleiding in Amersfoort. De leerlingen 3kt1b gaan naar Noa Veenendaal, waar zij een workshop van de afbouwbranche gaan volgen. De leerlingen worden om 7.45 uur in B0.19 verwacht en dienen hun veiligheidsschoenen en werkkleding van school mee te nemen. We verwachten rond 15.30 uur weer terug op school te zijn. Sterk Techniek Onderwijs maken we Samen, Samen met uw zoon of dochter!

Team BWI

 
 

EXPOSITIE TEKEN- EN HANDVAARDIGHEID KLAS 4GT  
     
  Na heel wat uurtjes hard werken zijn de resultaten van de teken- en handvaardigheidsgroep weer te bewonderen. Dit keer in de groene aula. Het thema was deze keer ‘de stad’. Elke leerling heeft zijn eigen verhaal, de zeggingskracht, via zijn werkstuk weten te vertellen. Door middel van de vormgeving, de kleuren/vormen/compositie/..., hebben ze dit verhaal vervolgens moeten verduidelijken.

Op de kaartjes die bij de werkstukken liggen, zijn deze verhalen terug te lezen. Een aanrader! De expositie geeft een mooi overzicht én is tegelijkertijd de generale repetitie voor het CPE, het praktisch examen, dat op 17 maart van start gaat. Wij willen de leerlingen complimenteren voor het werk én heel veel succes wensen tijdens het CPE!

 
 

PRO  
     
  Binnen de MBO-entree opleiding van PRO, moeten de leerlingen 3 keuzedelen volgen. Deze keuzedelen worden aangeboden op maandag het vierde blok. De leerlingen kunnen kiezen uit EHBO, HACCP, beroepsgericht Engels, VCA, Heftruck, kapper, en baan krijgen en behouden.

Ook Gastvrijheid is een keuzedeel. Hoe ben ik gastvrij naar gasten, bewoners, klanten en bezoekers. Hoe spreek ik mensen aan? Daarvoor moest vorige week maandag een opdracht worden gedaan. Eerst werd er met elkaar bedacht wat gastvrijheid is en op welke onderdelen je een winkel kunt beoordelen. Daarna de proef op de som gedaan in het dorp Barneveld. Uitvalsbasis was restaurant De Rozerie. Daar werden we gastvrij ontvangen. Na een korte instructie gingen de leerlingen op pad.

Conclusie van ons onderzoek is dat De Zuivelhoeve een zeer gastvrij bedrijf is met als goede tweede Blokker. De leerlingen realiseerden zich maar al te goed dat waar zij nu anderen op beoordeelden, zij zelf ook beoordeeld worden door klanten. In de evaluatie is hierbij stil gestaan en moesten de leerlingen zichzelf beoordelen op de punten van de lijst.

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl