MEERweten - week 03 - 2020

13-01-2020

WEEK 03 ‚óŹ 14 januari t/m 20 januari 2020

WEEKOPENING

IN BEELD  
     
  “Hallo, ben ik in beeld!?” Een opmerking die je vast wel eens hoort. Deze week is het thema van de dagopeningen ‘in beeld’. We denken na over of God bij ons in beeld is, of we Hem (willen) kennen en of ons beeld van Hem eigenlijk wel klopt.

De Bijbel maakt duidelijk dat we bij God in beeld zijn. Geweldig om dat te beseffen en daar dankbaar voor te zijn!

 
 

MAANDAG 13 JANUARI

Gezien

Lucas 19: 1-10

DINSDAG 14 JANUARI

Nog een wazig beeld

1 Korinthe 13: 12

WOENSDAG 15 JANUARI

Beeld van God

Johannes 14: 8,9

DONDERDAG 16 JANUARI

Aan-denken

Deuteronomium 6: 4-9

VRIJDAG 17 JANUARI

Bij God in beeld

Psalm 139:1-7

 

 

AGENDA

 
 

dinsdag 14 januari
Contactavond keuze GT en Techniekroute (leerjaar 2)

woensdag 15 januari
Sportmiddag 3 GT

donderdag 16 januari
Scholenmarkt. Locatie: JFC

maandag 20 januari
Sportmiddag 3 Economie & Ondernemen/Groen

woensdag 22 januari
40-minutenrooster

donderdag 23 januari
Sportmiddag 3 Z&W

vrijdag 24 januari
Sportmiddag 3 BWI/M&T/PIE

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

NIEUW BIJ DE MBO LOCATIE DE MEERWAARDE  
  Uitbreiding opleidingsaanbod Zorg en Welzijn

Met ingang van 1 september 2020 is het mogelijk om, naast mbo-niveau 2 opleiding bij Zorg en Welzijn, niveau 3 opleidingen Zorg en Welzijn te volgen. Ook voor leerlingen/ aankomende studenten van VMBO kader is nu de mogelijkheid om hun beroepsopleiding voor Zorg en Welzijn in Barneveld te volgen.

In samenwerking met Neboplus en De Meerwaarde/MBO Amersfoort zal een praktijkgerichte opleiding BOL Verzorgende IG en Maatschappelijke Zorg gecombineerd worden aangeboden. De opleiding zal worden aangeboden in de directe beroepspraktijk bij Neboplus. Ook de lessen worden op de locatie van de beroepspraktijk verzorgt.
Met het integreren van deze opleidingen in een zorginstelling wordt een stap gezet naar optimaal leren in de praktijk. Een betekenis- en zinvolle levensechte leeromgeving! En dichtbij. Voor meer inhoudelijke informatie hierover nodigen wij u van harte uit voor het Open Huis (zie de informatie elders in dit MEERweten).

 
 

ONDERSTEUNINGSGROEP VOOR ROUWENDE JONGEREN  
     
  Sommige jongeren krijgen te maken met het verlies van iemand in het gezin, of een ander dierbaar iemand, dan wordt hun veerkracht behoorlijk op de proef gesteld. Als jongeren geconfronteerd worden met verlies en rouw, heeft dit vaak (veel) invloed op hun functioneren op school en daarbuiten. Dit is voor ons als school aanleiding geweest om een ondersteuningsgroep voor rouwende jongeren op te zetten.

Voorafgaand aan de groep willen we een informatieve bijeenkomst organiseren. Daarin vertellen we iets over de achtergrond van de rouwverwerkingsgroep en over de opzet van het programma zelf. U kunt uw kind / de leerling ook aanmelden na afloop van de bijeenkomst. De bijeenkomst is bedoeld voor ouder(s) of verzorger(s) van leerlingen die een dierbaar iemand hebben verloren door diens overlijden. Ook mentoren en belangstellende volwassenen zijn van harte welkom. Jongeren die voor de rouwgroep in aanmerking kunnen komen, krijgen informatie aangereikt via school.

Klik hier voor meer informatie >

 
 

OPEN HUIS MBO LOCATIE DE MEERWAARDE IN BARNEVELD  
     
  Ben je op zoek naar een beroepsopleiding in de Bouw, Techniek of Zorg en Welzijn en wil je graag onderwijs dichtbij, kleinschalig en praktijkgericht? Kom dan naar het Open Huis van MBO locatie De Meerwaarde in Barneveld op zaterdag 1 februari 2020 van 10.00 tot 14.00 uur.

Er is deze dag volop gelegenheid om kennis te maken met de MBO-locatie in Barneveld. Tijdens het Open Huis zal er door docenten inhoudelijke informatie over de beroepsopleidingen worden gegeven. Ook zullen deze dag een aantal bedrijven aanwezig zijn die nauw samenwerken met MBO locatie De Meerwaarde, zodat er ook een reëel beeld over het beroep en de samenwerking kan worden gegeven.

Met elkaar willen wij je ondersteunen bij de oriëntatie op jouw toekomstige beroepsopleiding. En we ondersteunen graag bij het kiezen van de opleiding die het best bij je past!

Bij MBO locatie De Meerwaarde worden de volgende opleidingen in samenwerking met MBO Amersfoort aangeboden:

  • Techniek BBL niveau 2 en 3
  • Bouwtechniek Timmerman n.i.v. 2
  • Allround Timmerman n.i.v. 3
  • Metselaar n.i.v. 2
  • Allround Metselaar n.i.v. 3
  • Zorg en Welzijn BOL niveau 2 en 3
  • Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn n.i.v. 2
  • Zorg en Welzijn Verzorgende IG n.i.v. 3 nieuw aanbod m.i.v. sept 2020
  • Maatschappelijke Zorg n.i.v. 3 nieuw aanbod m.i.v. sept 2020

De opleidingen Zorg en Welzijn worden op de locatie en in samenwerking met Neboplus gegeven. Tijdens dit Open Huis is zorginstelling Neboplus ook aanwezig om je daarover verder te informeren.

Wees welkom!

Namens het team MBO locatie De Meerwaarde in Barneveld,
Dieuwke de Jong, teamleider

 
 

BOEKENPRAAT  
     
  MEEDOGENLOOS – NATASZA TARDIO (D-BOEK, VANAF 15 JAAR)
THEMA: SPANNING & AVONTUUR, VERDWIJNINGEN, ISLAMITISCHE STAAT, SYRIË

Tardio is een Nederlandse auteur van jeugdthrillers. Het boek ‘Meedogenloos’ is al in 2015 verschenen, maar het thema is nog steeds actueel: de oorlog in Syrië. Op het moment dat de 15-jarige Isra als vermist wordt opgegeven beginnen de vragen te komen bij familie, klasgenoten en de politie.

Al snel gonst het op school van de geruchten dat ze vrijwillig naar Syrië is afgereisd met haar vriend Mo, om daar te vechten voor IS. Haar beste vrienden Lieke en Lukas geloven daar niks van. Ja oké, Isra droeg sinds kort een hoofddoek en ze was geïnteresseerd in de islam, maar ze was ook eigenzinnig en rebels. Wanneer het bericht volgt dat Isra op een vliegtuig is gestapt richting Syrië, bekend om de terreurbeweging IS die daar actief is, is niets meer zeker. Wat moet een 15-jarig meisje in een levensgevaarlijk oorlogsgebied? En nog belangrijker: is ze ontvoerd of is ze uit zichzelf gegaan? Lieke en Lukas schakelen de hulp in van misdaadjournalist Simon van der Pol. Kan hij Isra vinden en terugbrengen naar Nederland? Of is het al te laat en zien de vrienden hun vriendin nooit meer terug?

Hoewel het verhaal fictief is, komt het realistisch over door de actualiteit. En dat maakt ook dat je het boek niet aan de kant wilt leggen. Het blijft spannend tot aan het einde en de ontknoping is verrassend.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

KERSTACTIE 1GT  
     
  Op vrijdag 20 december gingen alle 1GT-klassen producten inzamelen voor de voedselbank. Er zijn erg veel producten ingezameld. Er waren per klas ongeveer 100 producten. Als je als klas de meeste producten had, kon je een taart winnen.

Je ging met je producten naar de hal, daar stonden de mensen van de voedselbank klaar met grote bakken waar je je producten in moest doen. In een kwartiertje was alles geregeld en reed het voedselbankbusje weg met de producten.
Sanne van de Haar en Kim Molenaar uit klas 1gt4

 
 

TUSSENWEEK BIJ GROEN  
     
  Deze week starten we met de tweede tussenweek van dit schooljaar in de afdeling Groen. Op maandag gaan de leerlingen voor het groene machinepark naar loonbedrijf Van Geresteijn voor grondverzet en uitzetten.

Donderdag gaan de leerlingen tuinaanleg naar Veluweplant om daar een plantenmemory te doen en te werken met een shovel en een minigraver voor aanleg beplanting. Ook gaan de leerlingen opdrachten maken bij een schapenbedrijf.

Denise en Simone uit 4bg1 schrijven hierover:
"Vandaag hebben wij een les gehad met schapen en ook een klein beetje met lammetjes. We hebben gekeken of de schapen allemaal gezond waren. Aan het eind moest er natuurlijk even geknuffeld worden met de lammetjes".
 

 
     
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl