MEERweten - week 38 - 2019

16-09-2019

WEEK 38 - 17 september t/m 23 september 2019

WEEKOPENING

OP ZOEK…  
     
  Ben je alweer een beetje gewend aan het schoolleven? Het is vaak even wennen de eerste weken van een nieuw schooljaar. Elk schooljaar is anders. Je zit misschien wel in een nieuwe klas, je hebt een nieuw rooster, nieuwe docenten, enzovoort. Logisch dat je na een lange vakantie weer even tijd nodig hebt om te wennen.

Eén ding is in ieder geval niet veranderd: we beginnen ook dit jaar elke schooldag met een dagopening. Bij een dagopening zijn we eigenlijk samen op zoek. Op zoek naar wat God ons te zeggen heeft. We lezen uit de Bijbel en denken na over wat dat voor ons betekent. God wil in de Bijbel laten zien wie Hij is en Hij wil ons door Zijn Woorden de weg wijzen in het leven. Daarom vinden we op De Meerwaarde de Bijbel ook zo’n belangrijk boek! Ook deze week gaan we op zoek naar wat God ons, door Zijn Woord, wil zeggen!

 
 

MAANDAG 16 SEPTEMBER

Zoeken en vinden

Mattëus 7:7,8

DINSDAG 17 SEPTEMBER

Op zoek naar bevestiging

Jesaja 43: 4

WOENSDAG 18 SEPTEMBER

God zoekt het verlorene

Lucas 15: 3 – 7

DONDERDAG 19 SEPTEMBER

Op zoek naar vrede

Filippenzen 4: 6,7

VRIJDAG 20 SEPTEMBER

Op zoek naar antwoorden

Psalm 119: 105

 

 

AGENDA

 
 

woensdag 19 september
Voorlichtingsavond dyslexie klas 1 vmbo

maandag 23 september
Voorlichtingsavond dyslexie klas 1 vmbo

donderdag 26 september
Informatieavond PTA leerjaar 3 basis en kader

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

EEN DOCHTER VOOR MENEER VAN LENTHE  
     
  Op 2 september is er in het gezin van meneer Van Lenthe een gezonde dochter geboren. Ze noemen haar Emelie.

Van harte gefeliciteerd en Gods zegen gewenst.

 
 

OUDERAVOND VOOR HET PRAKTIJKONDERWIJS, KLAS 1 T/M 3  
     
  (Klas 1 en 2 (schakelklas en PrO):
Voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van klas 1 en 2 staat vanaf 19.00 uur de koffie klaar. Om 19.30 uur begint het officiële gedeelte.

Klas 3:
Voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van klas 3 staat vanaf 19.30 uur de koffie klaar. Om 20.00 uur begint het officiële gedeelte.

 
 

CONTACTAVOND KLAS 1 VMBO  
     
  Woensdag 9 oktober is er een contactavond voor de ouder(s)/verzorger(s) van klas 1 VMBO.

Naast een klassikaal moment met de mentor is er een workshop naar keuze over onderwijs of opvoeding. De ouder(s)/verzorger(s) krijgen deze week over de mail een uitnodiging. In die uitnodiging staan de begintijden en worden de diverse workshops kort beschreven.

Heeft u de mail niet gekregen, neem dan even contact op met ebc@demeerwaarde.nl.

Aanmelding gaat via het ouderportaal.

 
 

CONTACTAVOND KLAS 2 VMBO  
     
  Op woensdag 16 oktober 2019 is er een contactavond voor de ouder(s)/verzorger(s) van klas 2 VMBO. Deze avond bestaat uit twee delen. Wij willen stilstaan bij Social Media en er is een klassikaal moment met de mentor.

De ouder(s)/verzorger(s) krijgen deze week over de mail een uitnodiging. In die uitnodiging staan de begintijden van de voorlichting over Social Media en de mentortijd. Heeft u de mail niet gekregen, neem dan even contact op met ebc@demeerwaarde.nl.

Aanmelding gaat via het ouderportaal.

 
 

VOORLICHTINGSAVOND LEERJAAR 3 BASIS EN KADER  
     
  De ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit leerjaar 3 basis en kader worden uitgenodigd voor een voorlichtingsavond, die vooral in het teken staat van het PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting).

Naast het PTA komen er nog een aantal andere schoolzaken, zoals de werkweek en stage, aan de orde. Na het algemene gedeelte kunt u kennismaken met de mentor. De avond is op donderdag 26 september. Ontvangst met koffie/thee om 18.45 uur en start programma om 19.00 uur. Het programma eindigt om ongeveer 20.30 uur.

Voor de organisatie is het van belang dat u zich, via het ouderportaal op de schoolsite, aanmeldt voor deze avond.

Bij het parkeren vragen we u te letten op de aanwijzingen van de verkeersregelaars. U wordt verzocht het gebouw binnen te gaan door de hoofdingang tegenover de sporthal. Daar wordt koffie/thee geschonken. Vanaf de hoofdingang wordt u verwezen naar de betreffende afdeling.

 
 

VOORLICHTINGSAVOND LEERJAAR 4 BASIS EN KADER  
     
  Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit leerjaar 4 basis en kader worden uitgenodigd voor een voorlichtingsavond, die vooral in het teken staat van de mogelijkheden voor het vervolgonderwijs en aandachtspunten waar u aan moet denken. Ook wordt er nog iets over het examen (PTA) verteld.

Na het algemene gedeelte kunt u kennismaken met de mentor en kunnen schoolse zaken aan de orde komen. De avond is op dinsdag 1 oktober. Ontvangst met koffie/thee om 18.45 uur en start programma om 19.00 uur. Het programma eindigt om 20.30 uur.

Voor de organisatie is het van belang dat u zich, via het ouderportaal op de schoolsite, aanmeldt voor deze avond.

Voor het parkeren vragen we u te letten op de aanwijzingen van de verkeersregelaars. U wordt verzocht het gebouw binnen te gaan door de hoofdingang tegenover de sporthal. Daar wordt koffie/thee geschonken. Vanaf de hoofdingang wordt u geleid naar de betreffende afdeling.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

EXCURSIE AFDELING GROEN  
     
  Op dinsdag 16 september zijn we met alle klassen van de afdeling Groen op excursie geweest. Wij zijn naar een Boomkwekerij, een Biologisch Akkerbouwbedrijf en naar de beurs Groen Techniek Holland in Biddinghuizen geweest.

Boomkwekerij
De eigenaar die ons ontving legde alles uit over de machine die ze daar gebruikten om de bomen met wortel en al uit de grond te halen. Hij legde ook uit hoe bomen geplant worden en hoe ze groeien en hoe ze de boom recht houden tijdens het groeien.

Biologisch Akkerbouwbedrijf
Een biologisch bedrijf is een bedrijf waar ze geen gif en geen kunstmest gebruiken en zo min mogelijk medicijnen. Die mevrouw die alles uitlegde, zei ook dat ze heel veel met handen doen. Daarom hebben ze veel mensen nodig.

Het was een leuke ervaring. Ik vond de Boomkwekerij zelf leuk omdat ze veel informatie over de bomen vertelden en dat was interessant.
Carlijn Stoppelenburg uit klas 3bg1

Groen Techniek Beurs Biddinghuizen
Wij zijn dinsdag naar een beurs geweest. We moesten een boekje invullen met vragen. Voordat we terug gingen moest je het inleveren en je maakte kans op een grote prijs.
Natuurlijk kon je daar van alles zien en doen. Er stonden verschillende bedrijven met verschillende machines. Je kon bijvoorbeeld op een trekker zitten, er waren grasmaaiers en een paar verschillend quads. Je kon ook spullen vragen zoals, zonnebrillen, emmers, boekjes, informatie boekjes en je kon in een fotohokje foto’s laten maken met je vrienden.

De mensen van een bepaald bedrijf kunnen je meer laten zien en uitleggen hoe iets in elkaar zit, hoe je iets kan doen en kunt maken.
Ik vond het leuk. Ik zou zoiets vaker willen doen, omdat je er best veel van leert en die ervaring neem je in de toekomst mee.
Milou Roseboom uit klas 3bg1

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl