MEERweten - week 16 - 2021

19-04-2021

WEEK 16 ‚óŹ 20 april t/m 26 april 2021

DAGOPENING

HARTEZAKEN  
     
 

Het is lente… en bij sommige leerlingen beginnen er vlinders in de buik te komen…
Toch gaan de dagopeningen van deze week over andere hartezaken.

 

Wat leeft er in ons hart? Leven we vanuit ons hart? Hebben we hart voor anderen? Hebben we hart voor God? Zijn hart klopt in ieder geval vol van liefde voor ons.

 
 

MAANDAG 19 APRIL

Waak over jouw hart

Spreuken 4:20-23

DINSDAG 20 APRIL

Waar het hart vol van is..

Mattheus 12: 33-35

WOENSDAG 21 APRIL

De tuin van je hart

Galaten 6:6-9

DONDERDAG 22 APRIL

Gezondheid vanuit ‘t hart

Spreuken 15:13

VRIJDAG 23 APRIL

Uiterlijk belangrijk…??

1 Samuel 16 : 6-13

 

 

AGENDA

 
 

dinsdag 27 april
Koningsdag

maandag 3 mei
Meivakantie (t/m vrijdag 14 mei)

maandag 17 mei
Aanvang centraal examen

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

NIEUW IN DE RAAD VAN TOEZICHT: FREEK REBEL  
     
  “Beste leerlingen, ouders en/of verzorgers,

Graag stel ik me voor als nieuw lid van de Raad van Toezicht van de prachtige organisatie De Meerwaarde. Na een periode in de accountancy, als consultant en directeur en eigenaar van bedrijven, ben ik zo’n 14 jaar geleden in het hoger onderwijs gaan werken. En die onderwijssector heb ik sindsdien niet meer verlaten. Het stemt me tevreden om een bijdrage te leveren aan het voorbereiden van jongeren op hun plek in de maatschappij.

De missie van De Meerwaarde (Geloof in elk talent!) spreekt mij enorm aan. Mijn vrouw en ik hebben vijf kinderen met een diversiteit aan talenten. Ik vind het dan ook ontzettend belangrijk dat elk talent de kans krijgt om tot volle ontwikkeling te komen. Daarvoor is een stimulerende omgeving nodig waar dat talent ook gezien wordt. We wonen in Barneveld en zijn lid van de Gereformeerde Gemeente in Barneveld Zuid.
Als Instellingsdirecteur ben ik eindverantwoordelijk voor het HBO-deel bij Aeres Hogeschool. Daarvoor was ik waarnemend Decaan (eindverantwoordelijk) van de faculteit Business en Economie van de Hogeschool van Amsterdam. Bij dezelfde faculteit heb ik ook gewerkt als directeur Bedrijfsvoering. In deze functies ben ik een aantal keer in aanraking gekomen met (grote) huisvestingsprojecten. Die ervaringen en mijn economische achtergrond zullen mij van pas komen bij de portefeuille financiën, control en huisvesting.

Ik ben onder de indruk van wat ik tot nu toe heb gezien van en in De Meerwaarde vanwege de realistische leeromgeving op school, de christelijke oriëntatie op de mogelijkheden van de leerling en de verbinding die de medewerkers maken met de leerlingen. Als leerling zou ik trots zijn op deze school en als ouder of verzorger zou ik mijn kind graag hier naar school laten gaan!”
Freek Rebel

 
 

TERUGKIJKEN WEBINAR ‘SOCIAL MEDIA’  
     
  Vorige week kon er deelgenomen worden aan een webinar, verzorgt door Iriszorg en CJG Barneveld.

Mocht u dit gemist hebben, dan kunt u via deze link de presentatie terugkijken (het begint ongeveer na 2 minuten): https://cjgbarneveld.webinargeek.com/webinar/replay/xXgF7exwvSw/

De link is de komende 3 weken beschikbaar.

 
 
 
 

NIEUWS - VAN DE EXAMENCOMMISSIE

START CPE  
     
  Deze week is de afname van het CPE gestart. Leerlingen die handvaardigheid en tekenen in hun pakket hebben, maken een praktijkexamen.  
 

AFSLUITEN SCHOOLEXAMEN  
     
  Deze week worden de definitieve cijfers van het schoolexamen vastgesteld. De periode tot de meivakantie wordt gebruikt om met de leerlingen examens te trainen.  
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

REANIMATIECURSUS ZORG EN WELZIJN  
     
  “Wij hebben vandaag een reanimatie cursus gehad. In deze cursus hebben we geleerd wat je moet doen wanneer iemand bewusteloos is en niet kan ademhalen.

Als iemand dan reanimatie nodig heeft dan doe je deze dingen: dan moet je eerst schudden met de handpalm op de schouders en je kijkt ook, of die ademt met de kin lift en kun je daarna 112 bellen. Dan ga je 30 keer een massage geven in het midden van de buik en daarna 2 keer mond tot mond zo door totdat hulp komt.
En als die wel ademt doe dan de stabiele zijligging alleen, en bel dan ook 112. We hebben ook geleerd hoe je met een AED kastje moet werken je doet deze dingen: je moet eerst schudden met de handpalm op de schouders daarna kijk je ook of die ademt met de kin lift (kijk dan ook naar de buik of die boven naar beneden gaat) en kun je daarna 112 bellen. Dan ga je 30 keer een massage geven in het midden van de buik en daarna 2 keer mond tot mond zo door totdat hulp komt.
Dus eigenlijk hetzelfde maar dan komt er een AED kastje bij dat is zo’n kastje die een schok aan je hart geeft, zodat het weer op hetzelfde ritme blijft. Dan geeft de AED instructies die je moet volgen en dan volg je dat kastje totdat er hulp komt.

Mijn mening over de reanimatiecursus is dat het super leuk was omdat je er van geleerd hebt wat je moet doen wanneer iemand reanimatie nodig heeft. We hebben ook met een pop gewerkt en iedereen in het groepje heeft er iets van geleerd en we vonden het leuk hoe iedereen het deed en was iedereen blij dat we een echte certificaat hebben gekregen dat je kunt reanimeren. Dus in mijn opinie was het echt de moeite waard om deze cursus te doen.”

Een leerling uit leerjaar 4 Zorg en Welzijn

 
 

VOORLEESEXPRESS  
     
  De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen.

De leerlingen van leerjaar 4 kader Zorg en Welzijn, hadden als opdracht om voor een aantal prentenboeken spelletjes te maken zodat de gezinnen die deelnemen aan VoorleesEpress, naast het voorlezen ook nog leuke verwerkingsspelletjes over het boek kunnen doen.

Er zijn prachtige, creatieve spellen bedacht en gepresenteerd aan Demi van Druten en Milou van Essen van Bibliotheek Barneveld.

Mooi hoe we kunnen samenwerken! Leerzaam voor onze leerlingen en fijn dat we deelnemende gezinnen wat spelletjes kunnen geven.

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl