MEERweten - week 04 - 2022

24-01-2022

WEEK 04 25 januari t/m 31 januari 2022

DAGOPENING

Symbolen  
     
  Deze week denken we na over symbolen die te maken hebben met het Christelijk geloof. Veel van deze symbolen zijn al vrij oud. Ze hebben te maken met een woord, tekst of boodschap uit de Bijbel.

Je kunt de symbolen overal terugvinden: in of op kerken, scholen, gebouwen, auto’s, boeken, . . . enz. Wat betekenen deze symbolen en waar komen ze eigenlijk vandaan? We kijken naar 5 (redelijk) bekende symbolen.

 
 

MAANDAG 24 JANUARI

Alfa & Omega

Openbaringen 22:13

DINSDAG 25 JANUARI

PX Chi Rho

Johannes 1:40-41

WOENSDAG 26 JANUARI

ICHTUS

Markus 1:1

DONDERDAG 27 JANUARI

Kruis

1 Korinthe 1:18

VRIJDAG 28 JANUARI

Geloof, hoop & liefde

1 Thessalonicenzen 1:2-4

 

 

AGENDA

 
 

Dinsdag 25 januari
Bezoekdag basisscholen De leerlingen zijn deze dag vrij!

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

Quarantaineregels  
     
  Na de laatste persconferentie zijn de quarantaineregels voor leerlingen aangescherpt. Een klas moet in quarantaine wanneer er 3 of meer leerlingen positief zijn getest op het coronavirus.

Het maakt in dit geval niet uit of het om een GGD-test of een zelftest gaat. Leerlingen moeten dan in principe 10 dagen in quarantaine. Op de 5e dag van de quarantaine kunnen ze zichzelf laten testen bij de GGD. Als de uitslag ‘negatief’ is mogen deze leerlingen op de 6e dag weer naar school. Hiervoor geldt wel dat het om een PCR-test van de GGD gaat. Vanuit het team wordt de klas geïnformeerd over de manier waarop thuisonderwijs vormgegeven wordt in de periode dat ze in quarantaine zijn.

We hopen met elkaar dat de quarantaineregels binnenkort versoepeld worden.

 
 

Bezoekdagen basisscholen  
     
  Op dinsdag 25 januari en dinsdag 1 februari ontvangen wij leerlingen van groep 8 op onze school.

Ze komen kennis maken met de school, volgen een paar lessen en krijgen informatie.
Onze eigen leerlingen zijn deze dagen vrij van les. Als uw kind wel op school moet zijn, dan krijgt u dat te horen van de mentor.

De kennismakingsactiviteiten voor groep 8 vinden volgens de volgende voorwaarden plaats:

  • Er vindt geen vermenging van basisschoolgroepjes plaats;
  • Iedereen draagt een mondkapje bij het verplaatsen door de school;
  • Zowel volwassenen als leerlingen wordt gevraagd 1,5 m afstand te houden;
  • Er zijn vrijwel geen reguliere leerlingen op school.
 
 

Parkeren Fietsen  
     
  De laatste tijd gebeurt het steeds vaker dat de fietsen niet in de daarvoor bestemde rekken worden geplaatst. Doordat de fietsen op de rijbaan worden geparkeerd, ontstaan er onveilige situaties.

Er is voldoende ruimte om de fiets wel op de goede manier te parkeren. Kijk even verder waar wel ruimte is om te parkeren. De komende weken zal hier extra toezicht op gehouden gaan worden. Fiets niet in het rek, betekent dezelfde dag nakomen.

Hoe moet het wel: Hoe moet het niet:

Hieronder de plattegrond voor het parkeren:

 
 

Boekenpraat  
     
  Een boek over liefde en vriendschap, een rouwproces en psychische problemen. Deze onderwerpen zijn op een natuurlijke manier in het verhaal verweven, zonder dat het loodzwaar wordt.

Mijn nacht met VedderBuddy Tegenbosch,
niveau D (vanaf 15 jr.)

Noors vader is onlangs plotseling overleden aan een hartstilstand. Hoewel ze haar vader ontzettend mist, merkt ze tot haar schrik dat ze soms een paar uur niet aan hem heeft gedacht. De angst om haar vader te vergeten wordt steeds groter. Vedder ziet dit en hij besluit iets voor haar te doen. Hij klopt op een nacht op haar slaapkamerraam en neemt haar mee voor een roadtrip op zijn Harley. Hij zorgt ervoor dat ze het verlies van haar vader letterlijk een plek kan geven.
Tijdens de roadtrip leert Noor niet alleen Vedder, maar ook zichzelf beter kennen. En hoewel de twee nogal van elkaar verschillen, ontstaat er een hechte vriendschap. Het wordt een nacht om nooit te vergeten.
Het boek heeft een positief, maar open einde.
Een klein stukje uit het boek:
“Ken je dat gevoel dat iets soms te dichtbij komt? Dat een gevoel zo groot wordt dat je het niet aankunt?”
Wat was dat nu voor vraag? Natuurlijk kende ik dat. Ik hoefde maar aan papa te denken en ik werd overspoeld.
“Sorry,” mompelde Vedder.
Was het zo duidelijk aan me te zien?
“Als ik hier ben, maak ik me automatisch minder druk dan daarbeneden,” ging hij verder. “Ik ga vanzelf relativeren, afstand nemen. Ook van mezelf, van hoe ik in mijn vel zit. Het is maar een gevoel. Het is niet wie ik ben. Zoiets denk ik dan.”

Spreekt dit je aan?
Op het Leesplein zijn twee exemplaren van dit boek te leen.

 
 

CJG  
     
  Het CJG Barneveld heeft het Voorjaarsaanbod 2022 met workshops en cursussen voor jongeren op het voortgezet onderwijs en hun ouder(s)/verzorger(s) bekendgemaakt.

Via deze link vind je het totale aanbod van trainingen/cursussen: https://www.cjgbarneveld.nl/is/cursussen  Je kunt je daar ook aanmelden.

 
 
 
 

NIEUWS - VAN HET MBO

Ervaar het op de werkvloer!  
     
  De BTO zorgt samen met haar lidbedrijven dat jij techniek kunt ervaren op de werkvloer. Wij bieden jou een praktische MBO opleiding aan, waarbij je aan de slag gaat bij onze lidbedrijven. Daarnaast werk je samen met onze praktijkinstructeurs in onze praktijkhallen aan de Gildeweg 18 in Barneveld. Je wordt opgeleid in de metaal-, elektro-, installatietechniek of mechatronica. We willen je graag meer vertellen over onze manier van opleiden en je de mogelijkheid bieden om dit zelf te ervaren. Dit is jouw moment!

Jouw moment om kennis te maken met de BTO:
We geven je graag een persoonlijke rondleiding. Vraag deze aan via onze website: www.btobarneveld.nl 

Jouw moment om praktisch aan de slag te gaan bij de BTO:
Van 7- 11 maart is er Open Huis bij de BTO op de dagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Op dinsdagmiddag 8-3 en donderdagmiddag 10-3 kun je op een praktische manier kennismaken met de BTO. Dit doen we door aan de slag te gaan in onze praktijkhallen, onder begeleiding van praktijkinstructeurs.
Pak jij jouw moment? Meld je aan via onze website: https://btobarneveld.nl/rondleidingen-open-huis-praktijkmiddag

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl