ECONOMIE & ONDERNEMEN

Brons tijdens Skills Talents


 

De Meerwaarde succesvol naar de Finals Skills Talents!

Skills Talents Nederland organiseert jaarlijks vakwedstrijden voor 4e-jaars VMBO-ers in verschillende vakrichtingen, waaronder onder andere tuinaanleg, bloem, mobiliteit, zorg en welzijn en economie en ondernemen.

Op woensdag 4 maart vertrokken zes vierdejaars-leerlingen van De Meerwaarde in Barneveld, met hun begeleiders naar Aventus in Apeldoorn. In februari hadden deze leerlingen zich in de provincievoorronde al geplaatst voor de finale voor Zorg en Welzijn (3 leerlingen) en Economie & Ondernemen (3 leerlingen). Vanaf Aventus reisden alle finalisten van de provincie Gelderland samen met de bus naar WTC EXPO-hallen in Leeuwarden waar kennisgemaakt werd met de wedstijdomgeving. Er werd overnacht in Esonstad, zo’n dertig kilometer van Leeuwarden.

De volgende morgen startten om 9:30 de diverse wedstrijdonderdelen die tot 14:30 duurden. Z&W kreeg 15(!) opdrachten zoals strijken, een bed opmaken en een kwarktaart maken. E&O maakte een onder andere promotiefilmpje, ondervroeg mensen en maakte een exploitatiebegroting.

Om 17:45 werd de uitslag bekend gemaakt door Tim Douwsma. Team Z&W van De Meerwaarde is vierde geworden van Nederland .Team E&O van de Meerwaarde heeft brons gewonnen. De prijs voor de provincie met de beste resultaten was voor de provincie Gelderland.