MEERweten - week 04 - 2019

21-01-2019

WEEK 04 - 22 januari t/m 28 januari 2019

WEEKOPENING

WIE IS JEZUS?  
     
 

Veel mensen vragen zich af wie God is. Ze horen wel eens wat over God, in kerken wordt over God en Jezus gesproken. Maar wat zegt God nou over zichzelf wie Hij is?

 

Een vraag die ook wel eens gesteld wordt is: wie denk jij dat Jezus is? De Bijbel vertelt ons namelijk dat als we in Jezus geloven, we gered worden. De vraag wie Jezus is, is dus een hele belangrijke. Jezus vertelt in de Bijbel wie Hij is. Daar gaan we het deze week over hebben.

 
 

MAANDAG 21 JANUARI

Brood dat leven geeft

Johannes 6: 25-36

DINSDAG 22 JANUARI

Het licht der wereld

Johannes 8: 12

WOENSDAG 23 JANUARI

De deur

Johannes 10: 1-10

DONDERDAG 24 JANUARI

De goede Herder

Johannes 10: 11-16

VRIJDAG 25 JANUARI

Jezus is God

Johannes 20: 30-31

 

 

AGENDA

 
 

Woensdag 23 januari
Ouder/kind avond PrO (17.00 – 21.00 uur)

Woensdag 23 januari
Contactavond keuze GT (leerjaar 2, 19.30 – 21.00 uur)

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

SAMEN MET HET BEDRIJFSLEVEN & INSTELLINGEN BROEDEN  
     
  BROEDSESSIE OP 18 FEBRUARI A.S.

Samen talent ontwikkelen
Op maandag 18 februari vindt op De Meerwaarde in Barneveld de derde editie plaats van “Samen broeden, gewoon…..een eitje”. De Meerwaarde onderhoudt goede contacten met het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen in de regio. De samenwerking met deze educatieve partners wordt steeds belangrijker voor het realiseren van een goede aansluiting tussen het onderwijs en de beroepspraktijk én het samen realiseren van een levensechte leeromgeving voor de jongeren.

Future proof
Voor de bijeenkomst op 18 februari is trendwatcher, filosoof, TEDx spreker en bijzonder hoogleraar Ruud Veltenaar uitgenodigd. Veltenaar zal de bezoekers inspireren om na te denken over wat het voor hun bedrijf of instelling betekent dat de wereld om hen heen in hoog tempo transformeert naar een volgende fase in onze beschaving. Met een heldere visie en duidelijke agenda voor de toekomst, houdt hij het publiek een spiegel voor en creëert hij beweging en actie.

Samen inspelen op de toekomst
Na het optreden van Ruud Veltenaar gaan de deelnemers aan deze broedsessie in de verschillende sectoren (Economie, Groen, Techniek en Zorg & Welzijn) in gesprek met elkaar over de wijze waarop onderwijs, bedrijven en instellingen samen kunnen inspelen op de toekomst.

Meet & eat
De bijeenkomst wordt afgesloten met een meet & eat, waarbij er onder het genot van een hapje en drankje volop gelegenheid is om elkaar te ontmoeten. Het belooft weer een inspirerende bijeenkomst te worden.

Bent u als ouder/verzorger werkzaam bij, of eigenaar van een bedrijf/instelling in de regio en wilt u deelnemen aan deze broedsessie, dan kunt u zich aanmelden via onderstaande link. De toegang is gratis.

Aanmelden: https://www.demeerwaarde.nl/bedrijf
Broedsessie: Future Proof
Datum: 18 februari 2019
Tijd: 16.00-20.00 uur
Locatie: De Meerwaarde, Rietberglaan 6 te Barneveld

 
 

BOEKENPRAAT  
     
  PANIEK IN PRINSENLAND
BEN DE RAAF (C-BOEK, NED. SCHRIJVER, DETECTIVE)

Prinsenland is een nieuwe wijk in Rotterdam. Roel Westland, die politieagent wil worden, komt regelmatig in die wijk: zijn vriendin Ingrid woont daar. Al een paar dagen stinkt het in het huis van Ingrid en haar ouders. Ze ruiken een lucht die op aceton lijkt en de stank wordt steeds erger.

Op een dag ontploft er een huis in de straat waar Ingrid woont. Roel gaat op zoek naar zijn vriendin en als hij haar vindt, is ze gewond.

Wat is er precies gebeurd? De politie gaat op onderzoek uit en ze ontdekken dat de eigenaar van het ontplofte huis, een man met een kaal hoofd en een oorbel, verboden dingen deed. Maar waar is die eigenaar nu gebleven? Als Roel met Ingrids ouders een weekend in Zeeland is om bij te komen van alle gebeurtenissen, ontmoeten ze daar de kale man met de oorbel. Wat nu? Paniek in Prinsenland is een boek uit de serie over Roel Westland. Schrijver Ben de Raaf, die zelf bij de politie werkte, heeft zijn ervaringen verwerkt in deze serie. Alle boeken spelen zich af in of rondom Rotterdam. De boeken zijn goed los van elkaar te lezen.

 
 
 
 

NIEUWS - VAN DE EXAMENCOMMISSIE

HERKANSINGEN LEERJAAR 3 EN 4  
     
  De tweede herkansing komt eraan. De leerlingen van leerjaar 3 en 4 hebben in de week van 11 t/m 15 februari de mogelijkheid om twee toetsen van de afgelopen periode te herkansen.
Aan het herkansen is een voorwaarde verbonden:
  • Het moet een schriftelijke herkansbare PTA toets zijn (bij twijfel overleggen met de docent).

De leerlingen die zich hiervoor willen opgeven kunnen dit vanaf maandag 28 januari doen door het digitale formulier (leerlingenportaal) in te vullen. Leerlingen die twee toetsen willen herkansen moeten ook twee keer het digitale formulier invullen. Dit kan tot en met woensdag 30 januari, 12.00 uur.
Hieronder vind je een aantal aandachtspunten voor het invullen van het formulier:

- Vermeld de toetscode. Deze bestaat uit vijf tekens. (bijvoorbeeld 6kec1)
- Vermeld de docent. Denk eraan dat je hier de vakdocent invult en niet je mentor.

Denk er goed aan dat je het formulier zorgvuldig invult. Wanneer je het formulier onjuist of niet volledig invult, is de kans aanwezig dat jouw toets er niet tussen zit en is jouw kans op herkansen verspeeld. Informatie over precieze dag en tijdstip van de herkansingen krijgen de leerlingen uit de teams.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

GAMESTOEL  
     
  Voor het thema ‘Design’ hebben we een gamestoel ontworpen. We hebben eerst een prototype gemaakt en mochten daarna de stoel van hout maken. Er zit een voetenbankje op en een plankje voor je PlayStation. Als laatst hebben we hem in allerlei kleuren geverfd. We vonden het leuk om te doen.

Jelle en Senaichel, 1k5

 
 

PRO OP BEZOEK BIJ VERMAAT CATERING  
     
  Op maandag 14 januari 2019 zijn we, Entree 1 opleiding Horeca PrO, op bezoek geweest bij Vermaat catering in Barneveld in het kantoorgebouw van CRM-partners. CRM is een ICT bedrijf met jonge werknemers die gezond willen eten.

Vermaat catering verzorgt op 300 locaties in Nederland de catering. Van grote projecten, zoals het Rijksmuseum en het Nationaal Militair Museum in Soesterberg tot kleinere kantooromgevingen. Elke locatie bepaalt min of meer zelf, uiteraard in overleg met de opdrachtgever, wat het assortiment is van die locatie.

We werden hartelijk en zeer gastvrij ontvangen door Greetje Bakker in het restaurant dat er netjes, schoon en zeer modern ingericht uitziet. Gezellig om te flexwerken. Dit gastvrij gedrag, wat ook opviel bij de leerlingen, werd onderstreept door ons een heerlijke worteltaart aan te bieden, met walnoot en mascarpone crème en een smoothie bereid met yoghurt, meloen en rode bietjes met mint. Het was niet alleen lekker, maar zag er ook goed uit. Kijk maar op de foto.

Op deze locatie maken ze verse rauwkost en groentesalades, wraps, veel vegetarische producten en zelfgemaakte soepen. Alles wordt vers gemaakt. Elke dag komen er ongeveer 80 gasten eten. Ook worden eventuele lunches op de kamers bezorgd. Elke ochtend wordt op elk verdieping een schaal vers fruit neergezet. De koelkasten zijn gevuld met verse sappen, smoothies en waters.

In de rondleiding zien we hoe compact het bedrijf werkt. Een mooi uitgiftebuffet voor heerlijke gezonde salades en dagelijks vers brood. Iedere dag kunnen de werknemers kiezen tussen twee gezonde snacks, behalve op vrijdag. Dan is er vaak een heerlijke broodje hamburger. Een frituurpan is niet aanwezig. De leerlingen vinden dit wel fijn, omdat je dan niet de frituur ruikt in het bedrijf en het is ook gezond. Een tweetal leerlingen zouden de frituur toch missen.

Uiteraard wordt hier goed gewerkt met de HACCP. De controle vindt plaats door Bureau de Wit, de laatste keer een 100% score. Bovendien is deze locatie dit jaar genomineerd tot de beste vijf van de 300 locaties die Vermaat catering heeft in heel Nederland. Over een aantal weken zal tijdens een grote bijeenkomst bekend worden welke locatie heeft gewonnen. Vermaat staat open voor stagiaires, maar dan moet ook de opdrachtgever hier toestemming voor geven.

 
 

METSEL- EN TIMMERWEDSTRIJDEN - ÉÉN, TWEE EN DRIE VOOR BWI!  
     
  Directeur Piet Koppelaar van de ReVaBo omschreef de 17e en 18e januari als 2 prachtige dagen waarin leerlingen van verschillende BWI-afdelingen uit onze omgeving hun talenten konden tonen.

Voor de afdeling BWI van De Meerwaarde waren deze dagen meer dan prachtig. De 3 leerlingen van onze afdeling die meededen vielen allen in de prijzen. De opdracht bij de timmerwedstrijd was: maak een trapje. Niels van Laar en Corné Lagerweij zijn hier met grote inzet 2 dagen mee aan de gang gegaan en werden vrijdagavond beloond: Niels werd derde en Corné bemachtigde de eerste prijs.

Bij de metselwedstrijden deed Tim de Bruin mee. Naast de prijzen was er ook een plek bij de landelijke metselwedstrijden in Ede te verdienen. Plaats één en twee gaven namelijk recht daarnaartoe te gaan. Tim metselde heel keurig een bank. Zijn kwaliteit was voldoende om binnenkort naar de landelijke metselwedstrijden te gaan. Het leverde een fantastische tweede plaats op!

Niels, Corné en Tim gefeliciteerd met jullie prijzen en bedankt voor jullie inzet en uitstekende vertegenwoordiging van De Meerwaarde.

 
 

SOLLICITATIEGESPREKKEN 3GT  
     
  We gingen allemaal dinsdagmiddag naar de gymzaal waar allemaal mensen achter een tafeltje zaten. Degene die achter het tafeltje zat ging samen met ons een sollicitatiegesprek houden.

We hadden allemaal een brief en CV gemaakt. Wij hadden een vacature over een leerkracht van groep 1/2. Over onze vacature ging hij vragen stellen die wij gingen beantwoorden alsof het een echt gesprek was. Er waren vragen zoals "waarom zijn jullie geschikt voor deze baan?" Of "kun je goed de leiding nemen over kinderen? " Of "welke eigenschappen zijn belangrijk om te hebben in dit beroep?" Of "heb je al ervaring met kinderen?". De man die wij hadden gaf ons ook tips wat we beter wel hadden kunnen doen en wat we beter niet hadden kunnen doen. Wij vonden deze gesprekken super leerzaam en later hebben we er echt veel aan.

Anouk van Ingen en Laura Davelaar 3gt5

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl