MEERweten - week 07 - 2024

12-02-2024

WEEK 07 ‚óŹ 13 februari t/m 26 februari 2024

DAGOPENING

Liefde, liefde en nog eens liefde  
     
 

Het is bijna Valentijnsdag! De dag van de liefde! Een dag waarbij het vooral draait om lieve kaartjes, mooie rozen en vlinders in de buik. Heerlijk!

 

Maar liefde is meer dan verliefdheid. In de Bijbel is liefde een super belangrijk woord. Als iemand ons kan leren wat liefde is, is God het wel. “God is liefde”, zegt de Bijbel! Deze week denken we over Zijn liefde na, maar vooral ook over het uitdelen van die liefde aan anderen.

 
 

MAANDAG 12 FEBRUARI

Alles is liefde

Mattheüs 22: 36-40

DINSDAG 13 FEBRUARI

Wat is liefde?

1 Korintiërs 13:4-7

WOENSDAG 14 FEBRUARI

Geliefd

Jesaja 43:4

DONDERDAG 15 FEBRUARI

Goed voor de ander

Romeinen 15:2,3

VRIJDAG 16 FEBRUARI

Ontwikkeldag

 

 

AGENDA

 
  Woensdag 14 februari
Informatiemiddag groep 8 leerlingen

Vrijdag 16 februari
Ontwikkeldag – De leerlingen komen deze dag niet op school

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

Informatieavond 1BKGT en 2GT  
     
  Veel ouders hebben zich al aangemeld voor de informatieavond van 28 februari. We willen u eraan herinneren dat u zich tot uiterlijk vrijdag 16 februari aanstaande kunt aanmelden wanneer u dat nog niet heeft gedaan.

Aanmelden kan via het ouderportaal.

Graag tot ziens op 28 februari,
M.J Bakker
G. Koerhuis
decanen

 
 

Indeling excursieweken  
     
  Het was even puzzelen, maar we hebben de leerlingen van leerjaar 3 kunnen indelen bij de verschillende bestemmingen. De ouders van de derdejaars krijgen aanstaande vrijdag een mail met een link om het restantbedrag te betalen en een link naar de indeling.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de indeling, dan kunt u een mail sturen naar excursieweken@demeerwaarde.nl 
Dit kunt u doen t/m vrijdag 8 maart 2024.

Hartelijke groet,
Commissie Excursieweken

 
 

Aanmelden spreekavond VMBO Leerjaar 1,2 en 3  
     
  De tweede cijferperiode zit er bijna op. Deze week vinden de cijferbesprekingen plaats.
Op donderdag 14 maart staat de spreekavond gepland.

U ontvangt op dinsdag 27 februari per mail een uitnodiging voor de spreekavond. Hiervoor kunt u zich digitaal aanmelden, tot uiterlijk dinsdag 5 maart.
Instructies hiervoor vindt u in de betreffende mail.

Uiterlijk maandag 11 maart worden de gesprekken die voor u ingeroosterd zijn op het ouderportaal gepubliceerd.

 
 

Boekenpraat Rosie hartje Jack  
     
  Titel: Rosie hartje Jack
Auteur: Mel Darbon
Niveau: D
Trefwoorden: Verliefdheid – Zoektochten – Downsyndroom – Agressie

Rose en Jack houden van elkaar. Rose heeft het syndroom van Down en Jack heeft een autismespectrumstoornis, maar de twee horen samen en, zoals ze zelf zeggen, door elkaar worden ze zichzelf. Een gevolg van zijn stoornis is dat Jack soms onverwachts erg agressief uit de hoek kan komen en met dingen begint te gooien. Als dit voor de tweede keer in een korte periode gebeurt op school, beslissen ze om hem in begeleiding te plaatsen in Brighton, een heel eind verwijderd van Henley-on-Thames waar hij samen met Rose naar school gaat.

Rose kan het idee dat Jack voor onbepaalde tijd zo ver weg is niet verdragen en besluit zelf actie te ondernemen en met de trein de reis van Henley-on-Thames via Londen naar Brighton te maken. Haar avontuur start positief en ze vindt snel een aantal behulpzame medereizigers, maar door het barre winterweer strandt Rose in Londen, waar ze geen verdere trein naar Brighton meer kan nemen. De sfeer slaat volledig om en Rose komt terecht bij mensen die het niet goed met haar voor hebben en misbruik maken van haar onervarenheid en goedgelovigheid. Zo komt ze terecht bij drugsgebruikers, wordt ze bestolen en belandt ze in een bordeel, waarna ze uiteindelijk wordt ‘gedumpt’ op straat.

Na veel moeilijkheden, volledig uitgeput en ernstig ziek bereikt ze uiteindelijk wel haar doel: ze komt in Brighton aan en wordt herenigd met ‘haar’ Jack.

Rosie hartje Jack is een prachtig verhaal over vechten voor de vrijheden die we als vanzelfsprekend beschouwen: onafhankelijkheid, acceptatie en liefde.

Dit boek is geschikt voor het boekverslag klas 3 en 4 GT.

Waarom dit boek?
In de week van Valentijnsdag kan een mooi boek over de liefde niet ontbreken.

Een stukje uit het boek

‘Maar Rosie, weet je nog dat ik tegen de handenarbeidtafel trapte en dat die toen omviel?’
‘Ja. Je maakte Sams kunstwerk kapot.’

‘En dat ze zeiden dat ik misschien ergens anders heen moest om te leren met mijn woede om te gaan? Wat als ze me nu wegsturen?’
Ik begin te huilen. ‘Ze kunnen je niet wegsturen. Wat moeten we dan doen? We hebben ons nodig. Ik stop jouw boos, Jack. En jij maakt mij sterk. Jij maakt mij Rosie.’

‘En jij maakt van mij een goede Jack. Als jij bij me bent, Rosie, verdwijnt al het donker en wordt het in mijn hoofd rustig; zelfs meer nog dan bij het schilderen. Jij haalt het zwart uit mijn hoofd en verandert het in kleuren.’

Ik raak voorzichtig zijn hoofd aan, op de plek waarvan hij heeft verteld dat het daar misging. Hij legt zijn hand over mijn hand heen en geeft een kus op mijn pols. Hij kijkt met bange ogen naar me. ‘Ik ben zo stom! We kunnen niet zonder elkaar, daarom ben ik weggerend voor de politie zodat ze me niet kunnen meenemen. Ik heb je nodig, Rosie. Ik moet een plek vinden om me te verstoppen zodat we samen kunnen zijn.’

 
 

Arno Mijnten  
     
  Online Barneveld maakte een leuk portret van onze oud-leerling Arno Mijnten. Hij heeft zijn eigen studio waar hij alle muziek zelf schrijft en maakt. Zijn artiestennaam is Aaron Asbury en hij is inmiddels aardig bekend op de landelijke radiostations, hij was o.a. bij Dijkstra en Evenblij (BNN-VARA) en Radio Veronica.

Arno werd ontdekt op onze school waar hij De Meerwaarde Got’s Talent won!

Ook dit jaar staan leerlingen in de spotlights tijdens De Bonte Meerwaarde op 19 maart 2024. Het belooft een spectaculaire show te worden vol muziek, dans, spel en meer. Hou je mailbox in de gaten, want deze week start de ticketverkoop!
 

 
 
 
 
 

NIEUWS - VAN HET MBO

DIT IS JOUW MOMENT!  
     
  De BTO zorgt samen met haar lidbedrijven dat jij techniek kunt ervaren op de werkvloer. Wij bieden jou een praktijkgerichte BBL-techniekopleiding (mbo-niveau 2-4) aan in de techniekrichtingen:
Metaal-, elektro-, installatie-, koude- en zinktechniek of mechatronica.

Tijdens de opleiding ga je aan de slag bij onze lidbedrijven en ervaar je techniek op de werkvloer van de BTO.

Praktijkmiddag BTO:

Op dinsdagmiddag 12-03-2024 van 13:00 tot 16:00 uur is er een praktijkmiddag voor metaaltechniek of mechatronica.
Donderdagmiddag 14-03-2024 van 13:00 tot 16:00 uur is er een praktijkmiddag voor elektrotechniek of installatietechniek bij de BTO en een openavond bij de BTO.

Tijdens een praktijkmiddag maak je op een praktische manier kennis met de BTO door aan de slag te gaan in onze praktijkhallen, onder begeleiding van praktijkinstructeurs.
Pak jij jouw moment?
Meld je aan: https://btobarneveld.nl/praktijkmiddag-open-avond

Open avond BTO:

Tijdens een open avond bij de BTO laten we je graag kennis maken met de BTO en haar lidbedrijven. We laten je zien welke opleidingen wij jou bieden en hoe gaaf techniek is!

Er zijn verschillende BTO lidbedrijven aanwezig op deze openavond.
Wist je ook dat de Prefab Beton Opleiding (PBO) aanwezig is? Dit is een nieuw initiatief van 5 betonbedrijven in de regio Barneveld om talenten op te leiden voor een betonopleiding. Kom gerust eens kijken of dit bij jou past!

Je bent welkom op donderdag 14 maart 2024 van 18:30 – 20:30uur. Ook je ouder(s)/verzorger(s) en overige belangstellenden zijn van harte welkom!

Aanmelden mag, maar is niet verplicht: https://btobarneveld.nl/praktijkmiddag-open-avond 

Kun je niet aanwezig zijn? Mail naar communicatie@btobarneveld.nl en we nodigen je graag uit op een ander moment.

Let op!
Dit zijn de laatste praktijkmiddagen en open avond van dit schooljaar bij BTO.

 
 
 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl