Op De Meerwaarde vinden we het belangrijk dat leerlingen zich prettig en respectvol kunnen bewegen in de school. Onze kledingregels helpen daarbij. We vragen jullie om deze samen met ons onder de aandacht van jullie kind, onze leerling, te brengen.
Wat verwachten we van onze leerlingen?
Geen petjes, capuchons of hoedjesbinnen. “We willen je graag kunnen zien!”
Geen blote (bv. naveltruitjes) of aanstootgevende kleding en geen teksten of afbeeldingen die discriminerend, beledigend of provocerend zijn. "Je kledingkeuze zegt iets over wie je bent. Wil je even checken of wat je draagt past bij de respectvolle sfeer die we op school willen?"
Werkkleding, zoals werkschoenen en overalls, wordt alleen gedragen tijdens de praktijklessen. “Buiten de praktijklessen dragen we gewone schoenen en kleding, zodat het overal en voor iedereen prettig en veilig blijft."
We waarderen het enorm als jullie hier thuis ook aandacht aan besteden, zodat we samen zorgen voor een duidelijke en positieve benadering. Alvast bedankt voor jullie steun!
Meer focus, minder afleiding – samen houden we het mobielvrij!
We zien veel positieve effecten van het mobielverbod op school: meer focus en minder afleiding. Dit willen we graag vasthouden! Toch merken we dat niet alle leerlingen zich altijd aan de regels houden.
Daarom vragen we uw steun. Mobiele telefoons worden tijdens schooltijd opgeborgen in de kluis of, als dat niet kan, in de tas. Gebruik is alleen toegestaan op het buitenterrein en de patio. Wilt u dit thuis met uw kind bespreken?
Samen zorgen we voor een fijne en effectieve leeromgeving. Bedankt voor uw medewerking!
Roland Zuidema
Directeur onderwijs
GROENE WAND
Bij het Techniekcentrum zijn we gestart met de realisatie van een ‘Groene wand’. Het dak van het Techniekcentrum is naast de zonnepanelen gevuld met Sedum beplanting.
Om de biodiversiteit nog meer te vergroten wordt als laatste de achterwand van het gebouw voorzien van een ‘Groene Wand’. Met de beplanting die uitgekozen is, biedt deze weer veel ruimte aan een perfecte leefomgeving voor insecten en vogels. Daarnaast is de kleur van de bloeiende plantjes met een knipoog afgestemd op het kleurrijke logo van de Meerwaarde.
Verslag regionale Read2Me voorleeswedstrijd
Afgelopen zaterdag heeft Sem Westerbeek uit 1gt6 in Apeldoorn meegedaan met de regionale voorleeswedstrijd voor eersteklassers van middelbare scholen. Hij won op 3 december 2024 de voorronde bij ons op school.
Alle winnaars van de voorrondes op scholen dingen mee naar de regionale prijs. Voor de provincie Gelderland was het een competitie tussen 10 deelnemers. De winnaar van de regio gaat door naar de landelijke wedstrijd in Utrecht en maakt kans op de titel van voorleeskampioen van Nederland. Die wedstrijd wordt op17 mei gehouden.
Sem ging niet met de beker naar huis, maar hij heeft De Meerwaarde waardig vertegenwoordigd.
Het oordeel van de jury: “Sem, jij hebt voorgelezen uit het boek Straatfiguren en wegpiraten. De humor, hoe jij dat hebt overgebracht was heel goed. Je kon verschillende personages laten horen zonder echt stemmetjes op te zetten en dat was fijn om naar te luisteren. Je hebt het echt heel goed gedaan.”
GOEDE VRIJDAG
Op Goede Vrijdag op 18 april hebben de leerlingen volgens het rooster gewoon les.
GEBEDSGROEP
Ouders en verzorgers, hartelijk welkom om te komen kijken en/of mee te bidden voor De Meerwaarde en alle leerlingen, a.s. woensdag 2 april vanaf 9.30 uur.
U kunt ook altijd bellen of appen voor vragen/gebedspunten 0650810718.
Hartelijke groet namens de gebedsgroep
De Meerwaarde Draait Door!
Op De Meerwaarde hechten we veel waarde aan input van ouders/verzorgers over goed onderwijs op onze school. We organiseren daarom jaarlijks De Meerwaarde Draait Door!”. Voor u een kans om, onder het genot van een hapje en een drankje, een waardevolle bijdrage te leveren aan het goede gesprek met o.a. met leerlingen, directie, personeel en leden van de Raad van Toezicht. Voor ons is uw bijdrage van belang voor de onderwijsontwikkeling op De Meerwaarde.
Wat: De Meerwaarde Draait Door! Wanneer: donderdag 26 juni 2024 Waar: Huiskamer De Meerwaarde Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Ouders/verzorgers hebben inmiddels een mail ontvangen met daarin aanwijzingen voor aanmelding. We zien bijzonder uit naar uw komst!
BOEKENPRAAT ALLEEN THUIS
Titel: Alleen thuis Auteur: Carlie van Tongeren Niveau: D Trefwoorden: Verliefdheid – Pleeggezinnen – Familierelaties – Moeder-dochter relatie – Adolescentie – Gezinshuizen – Jeugdhulpverlening – Uithuisplaatsing - Kamperen
Samenvatting:
Juna is vijftien als ze in Gezinshuis Boskant wordt geplaatst. Samen met haar broertje Sylvester trekt ze in bij gezinshuisouders Hanna en James, hun zoon Lennon en andere uit huis geplaatste jongeren. Juna is boos op iedereen: op haar moeder, op stiefvader Nr. 123, op haar vader, op hulpverleners, op die loser van een Lennon – maar niet op haar broertje, hij betekent alles voor haar.
Lennon heeft het helemaal gehad met die ‘Probleemgevallen’ die zijn ouders zomaar in huis hebben genomen. Zeker met die irritante Juna en al haar drama. Hoe moet hij nu rustig leren voor zijn eindexamen en die basketbalbeurs binnenslepen waar hij al zolang voor traint? Hij kan niet wachten om zijn rijbewijs te halen en lekker in zijn eentje te gaan roadtrippen, weg van al dat gezeik. Maar dan gebeurt er iets waardoor Juna en hij elkaar toch nodig hebben.
Een stukje uit het boek:
Eén keer per maand is het ‘vrij weekend’ en dan is het gezinshuis dicht. Voor ons, althans. Niet voor Lennon, Hanna en James. Hebben ze dat bedacht om kinderen die toch al onder jeugdzorg vallen nog even onder hun neuzen te wrijven dat zij dus geen plek hebben waar ze altijd, onvoorwaardelijk, 365 dagen per jaar mogen blijven? Verplicht weekend – zou dat geen eerlijkere naam zijn?
Je zou denken dat het superfijn is om naar je eigen huis te gaan. Dat is ook zo – als je daar tenminste toestemming voor krijgt, want de echte pechvogels verkassen dat weekend alleen maar naar een ándere jeugdzorglocatie. Als je wel toestemming krijgt, zit je ermee dat zo’n verplicht vrij weekend beladen is, net als feestdagen. Dat er verwachtingen zijn. Dat het dan móét lukken. En als er iets niet goed werkt bij mama en mij, zijn het dat soort momenten. Ik schud mijn hoofd. Nee, ik kan nu niet denken aan vrije weekenden en mama. Niet nu ik onderweg ben naar Syl. Niet met het risico dat ik moet janken met Lennon tegenover me, want ik zie heus wel dat hij om de zoveel tijd naar mij kijkt in plaats van naar zijn boek.
“Wat lees je?”
“Een boek,” antwoordt hij zonder op te kijken.
Ik zucht. “Serieus?”
Nu stopt hij wel met lezen. Hij houdt het boek rechtop. “Het heet 67 seconden en het zijn… een soort gedichten. Maar dan niet zo saai als jij nu denkt.”
Schijnbaar spreekt mijn gezicht boekdelen. “Hou je van lezen?”
“Ja. En jij?”
Ik schud mijn hooft. “Geen geduld voor”.
“Heb je hiervoor niet per se nodig.” Lennon toont me de binnenkant, waar ik spaarzame tekst zie staan, op de ene pagina een paar zwarte regels bovenaan, op de andere pagina juist onderaan. Ruimtelijk. Wel apart.
“En die post-its?” wijs ik naar de gele en groene reepjes papier die er her en der uitsteken.
“Mooie quotes.”
Lennon leest weer verder na onze langste dialoog tot nu toe.
Waarom dit boek:
Dit boek geeft een heel mooi inkijkje in het leven van uit huis geplaatste jongeren. Lennon geeft Juna soms leestips, en het grappige is: de meeste van die titels zijn op het Leesplein te leen.