Economie

De sector Economie is aantrekkelijk voor leerlingen die:

  1. nauwkeurig werken;
  2. klantgericht zijn;
  3. theoretisch wel wat aankunnen.

In de sector Economie zijn er naast algemene vakken ook beroepsspecifieke sectorvakken, zoals handel & administratie, economie, wiskunde en Duits. Tijdens de les wordt regelmatig gebruik gemaakt van de PC. Het vak handel & administratie werkt volgens de werkplekkenstructuur, waarbij de leerlingen in een praktisch ingerichte leeromgeving werken en oefenen.

Er is op het leerplein een volledig ingerichte winkel, een magazijn en een groot kantoor aanwezig. Daar kan worden geoefend in o.a. baliewerk,
verkoopgesprekken, presenteren en etaleren. De leerlingen gaan regelmatig op bedrijfsbezoek, krijgen workshops en gastlessen om op deze wijze een goed beroepsbeeld te krijgen. Naast alle economische richtingen stroomt een behoorlijk grote groep uit naar de uniformberoepen, naar reclame-, consumptieve en sportopleidingen. Economie is een uitdagende sector met veel afwisseling.

Vervolgmogelijkheden

De keuzemogelijkheden voor een vervolgopleiding en de beroepsmogelijkheden zijn groot. Met een diploma VMBO-Economie kan de leerling zijn weg vervolgen op verschillende gebieden, zoals commercieel, administratief, transport & logistiek, sport & bewegen, grafisch, horeca en toerisme.