MEERweten - week 50 - 2018

10-12-2018

WEEK 50 - 11 december t/m 17 december 2018

WEEKOPENING

MAKE IT A DECEMBER...  
     
  De maand december is inmiddels alweer ruim een week onderweg. Een feestelijke maand! Sinterklaasfeest, kerst en oudjaarsavond maken deze donkere maand tot iets feestelijks en gezelligs.

Veel mensen kijken elk jaar weer naar deze tijd uit. Misschien jij ook wel. Deze week is het thema van de dagopeningen ‘feest’. Sommige mensen denken, dat geloven en feest weinig met elkaar te maken hebben, maar dat is niet zo! In de Bijbel wordt er op allerlei manieren gesproken over feest. Je zult er deze week het één en ander over horen. Vandaag lezen we een tekst waaruit blijkt, dat God feest en vrolijkheid belangrijk vindt.

 
 

MAANDAG 10 DECEMBER

Geniet!

Prediker 9: 7-9

DINSDAG 11 DECEMBER

Verlanglijstje

Psalm 27: 4

WOENSDAG 12 DECEMBER

Feest in de hemel

Lukas 15: 3-7

DONDERDAG 13 DECEMBER

Echte vreugde!

Psalm 16: 9-11

VRIJDAG 14 DECEMBER

Verwachting

Jesaja 9 1&5

 

 

AGENDA

 
 

Woensdag 12 december
Spreekavond VMBO 3 en 4 (18.00 – 21.00 uur)

Donderdag 13 december
Spreekavond VMBO 1 en 2 (18.00 – 21.00 uur)

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

GEBOREN  
     
  MENEER WERKMAN EN MEVROUW I. VERSTEEG

Vorige week dinsdag is er bij meneer Werkman en mevrouw I. Versteeg een dochter geboren. Zij kreeg de mooie naam Anna. Deze naam betekent liefelijke, genadige.

Van harte gefeliciteerd met jullie dochter en Gods zegen toegewenst bij het opvoeden.

 
 

DE MEERWAARDES GOT TALENT  
     
  Maandag 3 december waren de audities voor De Meerwaardes Got Talent. In totaal hadden 20 acts zich aangemeld. En wat een talent hebben we gezien! Dans, drum, zang en kunst … het kwam allemaal voorbij door onze eigen leerlingen!

De jury werd ontroerd, verrast en geraakt door wat ze te zien en te horen kregen. Vanuit deze audities is een selectie gemaakt en dan moeten er helaas ook acts afvallen. Alle leerlingen die zich hadden aangemeld en auditie hebben gedaan,

BEDANKT! Zonder jullie kunnen we geen programma maken.

De leerlingen die 12 maart op het podium met een act te zien zijn, zijn:

Rosaley van Oers 4kz3
Nathalie Hooijer 1k5
Ilse Scheuter 1k4

Judith Stapelbroek 3gt3
Renske de Vries 3gt3
Laura Klarenbeek 3gtx
Anne-Ruth Trouwborst 3gtx
D-Shawn Demei 3gtx

Luna Simon 3p4
Noa Simon 3p4

Maud van Dieren 1b2
Charlotte Verschuur 1b2

Renske Overeem 1k3
Jasmijn Davelaar 1k3

Rie-Janne Vlastuin 1gt5
Nina Nes 1gt5

Jasmijn Methorst 1k4

Anna van Voskuilen 1gt7
Romy Top 1gt5

Larissa Achterstraat 2b1

Christi Hódi 3kt3a

 
 

CONTACTAVOND OUDER(S)/VERZORGER(S) LEERJAAR 2  
     
  Leerlingen in klas 2 gaan in de komende maanden kiezen bij welk profiel zij in de bovenbouw willen zitten. Zij hebben in leerjaar 1 en 2 kennisgemaakt met alle profielen die De Meerwaarde aanbiedt.

Nu is het moment dat u als ouder(s)/verzorger(s) daar ook meer over gaat horen. Samen met uw zoon/dochter kunt u dan de keuze gaan bepalen. Op woensdag 16 januari is er een contactavond voor de ouder(s)/verzorger(s) van 2 Basis en 2 Kader leerlingen en op woensdag 23 januari zijn de ouder(s)/verzorger(s) van 2GT- en 2 Techniekroute van harte welkom. U krijgt op deze avond informatie van de decaan over de profielen en u kunt naar de afdeling toe en vragen stellen. ouder(s)/verzorger(s) van GT-leerlingen gaan ook nog naar de mentor op deze avond. Over het totale programma van deze avond krijgt u deze week informatie per e-mail of brief.

Wij willen graag weten hoeveel ouder(s)/verzorger(s) er op deze avonden komen en vragen u zich aan te melden via het ouderportaal. Gaat u naar ‘aanmelden/inschrijven’ en ‘voorlichting profielkeuze leerjaar 2”. Ook wanneer u niet kunt komen ontvangen we graag een reactie van u via het ouderportaal. Het aanmelden voor deze avond kan tot woensdag 9 januari 2019. U zult begrijpen dat het van groot belang is dat u deze avond aanwezig bent. Zet u de datum alvast in uw agenda.

M.J. Bakker, decaan

 
 

OUDERAVOND VMBO LEERJAAR 1 EN 4 - 12 EN 13 DECEMBER  
     
  Het rooster voor de ouderavonden die deze week plaatsvinden is gereed. Wanneer u zich heeft opgegeven, kunt u de planning van de ingeroosterde 10 minuten gesprekken vinden op het ouderportaal.

Werkwijze voor het raadplegen van uw planning ouderavond via ouderportaal.

  • U gaat naar de website van De Meerwaarde via ouders.demeerwaarde.nl
  • Login met uw gebruikersnaam (is uw e-mailadres) en wachtwoord.
  • Ga naar “Mijn De Meerwaarde” kies dan de optie “Ouderavond”.
  • Hier vindt u de ingeroosterde gesprekken en de lokalen.

Voor problemen met het inloggen op het ouderportaal kunt u een e-mail sturen naar webportaal@demeerwaarde.nl

 
 

VUURWERK  
     
  We willen met elkaar zorgen voor een Veilige School en een Veilige schoolomgeving. Het afsteken of bij zich dragen van vuurwerk draagt hier niet aan bij. Daarnaast is het ook wettelijk verboden om vuurwerk af te steken of in bezit te hebben voor de jaarwisseling.

Op De Meerwaarde is het dan ook niet toegestaan om vuurwerk mee naar school te nemen.

Verder gelden de volgende regels:

  • Wordt een leerling betrapt op het afsteken of bij zich dragen van vuurwerk op het schoolterrein of rondom de school, dan wordt het resterende vuurwerk afgenomen.

  • De politie wordt geïnformeerd. Er volgt een gesprek met de betrokken leerling.

  • De ouder(s)/verzorger(s) worden door de mentor of teamleider telefonisch op de hoogte gebracht van de melding bij de politie.

  • De kluis en de tas van de leerling worden doorzocht om vast te stellen dat er niet meer vuurwerk binnen de school is.

Omdat we samen willen zorgen voor een veilige omgeving doen we een beroep op u als ouder(s)/verzorger(s) om deze afspraken met uw kind(eren) te bespreken. Op die manier kunnen we het, net als vorig jaar, voor iedereen veilig houden.

 
 
 

KERSTVIERING: NU FF NIET!?  
 

KLUIZEN  
     
  Alle leerlingen hebben een kluis in bruikleen. Deze is bedoeld om waardevolle spullen, jassen en boeken in te bewaren.

De school behoudt zich het recht voor om (preventief) kluizen te controleren op materiaal dat niet op school aanwezig behoort te zijn. Mocht de school er voor kiezen om de kluizen te controleren, dan zal dit altijd met twee personeelsleden gebeuren.

Bovenstaande is opgenomen in de schoolregels die u op onze site kunt vinden.

 
 

BOEKENPRAAT  
     
  VOOR MIJN VERRE PRINS
REINA TEN BRUGGENKATE (C-BOEK, CULTUURVERSCHILLEN, VERLIEFDHEID)

Iris ontmoet de jongen van haar dromen: hij is knap, intelligent, attent en superlief. Maar er is één probleem: Iris zit nog op school in Nederland en Roshan woont in Sri Lanka.

Gelukkig is er e-mail, en met hun digitale liefdesbrieven overbruggen ze elke dag duizenden kilometers en grote verschillen in cultuur. Maar wanneer Iris plotseling geen antwoord meer krijgt op haar berichtjes en het haar niet lukt om Roshan aan de telefoon te krijgen, kan ze niet geloven dat het voorbij is. Ondanks de protesten van haar ouders en de twijfel van haar vrienden blijft ze in de liefde tussen haar en Roshan geloven. Ze zet dan ook alles op alles om naar Sri Lanka te kunnen reizen en uit te vinden wat er aan de hand is. Benieuwd wat ze daar tegenkomt?

Lees dan het boek!

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

Leren op afdeling Groen  
     
  Bij team Groen wordt er gewerkt op een leerplein. Niet zoals de meeste ouders les hebben gekregen met een vertellende leraar en een luisterende leerlingen, maar interactief leren.

Leerlingen zitten in groepjes, zodat ze de keuze krijgen om gezamenlijk door de leerstof te werken. Leerlingen worden op deze manier ook gestimuleerd om ook zelf dingen uit te leggen aan klasgenoten. Zo is op de foto te zien dat een vierdejaars leerling wiskunde uitlegt aan een groepje derdejaars leerlingen. Voordeel hiervan is dat leerlingen praktisch leren na te denken. Zij moeten de stof overbrengen op medeleerlingen op een begrijpelijke wijze. De leerlingen vinden het, naast dat het leerzaam is, ook ontzettend gezellig.

 
 

OVERGENOMEN UIT DE BARNEVELDSE KRANT VAN 5 DECEMBER  
 

VAN 1GT7  
     
 

Sint heeft begrepen dat u erg houdt van dieren,
Maar een stuk minder van kinderen die klieren.

U houdt erg van de natuur,
Dus hier is uw eigen miniatuur.

Sint bracht dit speciaal voor u naar school,
Dus hier een stukje van de Noordpool.

 

 

VOORRONDE SKILLS TALENTS ECONOMIE & ONDERNEMEN  
     
  Dinsdag 27 november streden de leerlingen van klas 4 Economie en Ondernemen (BK) voor deelname aan de provinciale wedstrijd voor Skills Talents.

In een 120 minuten durende wedstrijd moesten de leerlingen in groepjes van drie een bestelling controleren en een e-mail schrijven met ontbrekende of defecte producten, een werkplanning maken, een flyer maken en een powerpointpresentatie. De leerlingen werden beoordeeld op samenwerken, overleg, het volgen van de planning en natuurlijk de resultaten van de opdrachten. Drie leerlingen hebben zich geplaatst voor de provinciale wedstrijd die in januari/februari 2019 gehouden wordt. Dan gaan zij samen met drie leerlingen van Zorg & Welzijn en 3 leerlingen van Mobiliteit strijden voor de eer van De Meerwaarde.

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl