MEERweten - week 48 - 2018

26-11-2018

WEEK 48 - 27 november t/m 3 december 2018

WEEKOPENING

LEREN VAN FILEMON  
     
  Er is een boek in de Bijbel dat Filemon heet. Eén van de schrijvers van de Bijbel, Paulus, schrijft een brief aan deze man.

De naam Filemon betekent ‘Liefhebbend’… Een liefdevolle naam. Paulus schrijft ook een liefdevolle brief aan hem. Ook doet hij een verzoek aan Filemon. Waarom staat deze persoonlijke brief in de Bijbel? Zit er ook voor ons, in deze tijd, nog een boodschap in? Deze week lezen we de brief aan Filemon.

 
 

MAANDAG 26 NOVEMBER

Samen komen, samen geloven

Filemon 1-3

DINSDAG 27 NOVEMBER

Liefde en trouw

Filemon 4-7

WOENSDAG 28 NOVEMBER

Het goede doen

Filemon 8-14

DONDERDAG 29 NOVEMBER

Gelijkwaardig

Filemon 15-19

VRIJDAG 30 NOVEMBER

Vertrouwen

Filemon 20-22

 

 

AGENDA

 
 

vrijdag 30 NOVEMBER
Uitreiking van de cijferlijsten (onder- en bovenbouw)

WEEK 49
Herkansingsweek voor leerjaar 3 en 4

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

SCHAATSEN / ZWEMMEN  
     
  Afgelopen vrijdagmorgen om 11.00 uur vertrokken we met 8 bussen richting Deventer. Bij de ijsbaan waren de 150 leerlingen in korte tijd allemaal op de baan actief.

Bij het zwembad hadden we even file want als ruim 300 leerlingen zich moeten omkleden kost dat even tijd, maar vanaf 12.15 uur lag iedereen in het water.

Na verloop van tijd werd ook de kantine langzaam iets voller want inspanning zorgt dat je honger en dorst krijgt! Om 15.15 uur vertrokken we weer richting Barneveld. Gelukkig iedereen weer gezond bij school, zodat we weer terug kunnen kijken op een geslaagde sportieve middag.

 
 

VAKKANJERS  
     
  Op 1 en 2 november hebben alle 1e klassen kader een gastles ontvangen over het nieuwe thema van de techniekwedstrijd Vakkanjer Scout. Het thema dit jaar komt van het Comité 4 en 5 mei en is: Ontwerp een moNUment met als titel Vrijheid en Beweging.

De leerlingen hebben tijdens de gastles nagedacht over de betekenis van 4 en 5 mei. Hoe vertaal je dit naar een ontwerp voor een moNUment. Het ontwerp moet van deze tijd zijn, aansprekend voor iedereen die NU leeft. Best een lastige opdracht, maar er kwamen hele mooie ideeën naar voren.

Bijna alle groepjes leerlingen hebben zich aangemeld als deelnemer aan de wedstrijd. Er kan door familie, vrienden en kennissen op de ideeën gestemd worden via de website: www.vakkanjers.nl

Er wordt op die site ook een groepje als schoolwinnaar bekend gemaakt, welke door kan naar de ‘maakdag’. Met daarna de regiofinale en, als het heel goed gaat, de landelijke finale! We houden u op de hoogte.

 
 

BOEKENPRAAT  
     
  ALLES IS WEG – ANKE EN LIEKE KRANENDONK (D-BOEK, WAARGEBEURD)

Fae groeit op in Baarn, een dorp aan de rivier. Ze heeft veel vrienden met wie ze dagelijks optrekt. Middelpunt van de vriendengroep is Muis, een kleine vrolijke jongen met een gouden hart. Hij is altijd in voor geintje.

Op een onbezorgde, zomerse dag wordt in één keer alles anders: Muis krijgt een fataal ongeluk en is weg. De klap is enorm. Vrienden en familie proberen ieder op hun eigen manier met het verdriet om te gaan. Dat doet Fae ook, door nergens meer aan te denken en er nooit meer over te praten. Maar in haar dromen herhaalt de gebeurtenis zich keer op keer. Tot ze op een dag naar een concert in Ahoy gaat en vanaf een hoge tribune de diepte in kijkt. Dan komt alles los.

Anke Kranendonk maakte van dichtbij mee wat de gevolgen van een dodelijk ongeluk kunnen zijn voor de omgeving. Haar nichtje Lieke verloor haar beste vriend, en op basis van haar ervaringen schreef Anke samen met haar dit boek. Het maakt onderdeel uit van de serie ‘Slash’: verhalen die gebaseerd zijn op een waargebeurd levensverhaal van een jongere.

Alle boeken van de Slash-serie kun je lenen bij het leesplein. Kijk HIER voor de andere delen op.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

Project “Wonen”  
     
  De afgelopen periode heeft klas 2 van het Praktijkonderwijs gewerkt aan het Project “Wonen”.

Een onderdeel van het project is een eigen woonruimte inrichten. Aan deze opdracht was een wedstrijd verbonden. Een deskundige jury heeft de huizen beoordeeld. Uit klas 2p1 werd Rosita Snijders met 8,8 punten tot winnaar gekozen. Uit klas 2p2 werd William Colijn met 9,3 punten de winnaar.

Beiden kregen een cadeaubon van “’t Meertje”.
Hartelijk gefeliciteerd.

 
 

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2GT2  
     
  Vrijdag 23 november hebben de leerlingen van 2gt2 een prachtige ochtend bezorgd aan de mensen van De Rozelaar voor de maatschappelijke stage. Het was een ochtend met als thema “herfst”.

De leerlingen hebben samen met de deelnemers van de Rozelaar leuke activiteiten ondernomen, zoals een herfst-bingo en een herfstschilderij maken. Ook hebben anderen de handen uit de mouwen gestoken om alle herfstbladeren op te ruimen. Het was prachtig om te zien hoe de leerlingen ook daadwerkelijk samen de activiteiten uitvoerden, een ochtend met een gouden randje!

Bedankt 2gt2!

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl