MEERweten - week 47 - 2018

19-11-2018

WEEK 47 - 20 november t/m 26 november 2018

WEEKOPENING

DE HEER IS MIJN HERDER  
     
  Deze week verdiepen we ons in een Psalm. Er staan hele lange Psalmen in de Bijbel, maar ook korte.

Deze week gaan we kijken naar Psalm 23. Een bekende Psalm waar je veel kracht uit kunt halen.

 
 

MAANDAG 19 NOVEMBER

De Heer is mijn Herder

Psalm 23: 1-3

DINSDAG 20 NOVEMBER

Het ontbreekt mij aan niets

Psalm 23: 1-3

WOENSDAG 21 NOVEMBER

Hij laat mij rusten in groene wijden

Psalm 23: 2

DONDERDAG 22 NOVEMBER

God leidt ons…

Psalm 23: 4-5

VRIJDAG 23 NOVEMBER

Tot eer van Zijn naam…

Psalm 23: 6 en 9: 2

 

 

AGENDA

 
 

Zaterdag 24 november
Open Huis MBO locatie De Meerwaarde, 10.00 – 14.00 uur

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

CIJFERLIJSTEN VMBO LEERJAAR 1 EN 2 - SPREEKAVOND  
     
  De eerste cijferperiode zit erop. Volgende week vinden de cijferbesprekingen plaats. Op vrijdag 30 november a.s. worden de cijferlijsten uitgereikt.

U ontvangt op vrijdag 30 november per e-mail een uitnodiging voor de spreekavond van donderdag 13 december a.s.
Hiervoor moet u zich digitaal aanmelden, vóór dinsdag 4 december ,17.00 uur! Instructies hiervoor vindt u in de betreffende e-mail. Uiterlijk maandag 10 december worden de uitnodigingen aan de leerlingen per brief meegegeven.

Tevens worden de gesprekken die voor u ingeroosterd zijn, op het ouderportaal gepubliceerd.

 
 

CIJFERLIJSTEN VMBO LEERJAAR 3 EN 4 - SPREEKAVOND  
     
  De eerste cijferperiode zit erop. Volgende week vinden de cijferbesprekingen plaats. Op vrijdag 30 november a.s. worden de cijferlijsten uitgereikt.

 U ontvangt op vrijdag 30 november per e-mail een uitnodiging voor de spreekavond van woensdag 12 december a.s.
Hiervoor moet u zich digitaal aanmelden, vóór dinsdag 4 december, 17.00 uur! Instructies hiervoor vindt u in de betreffende e-mail. Uiterlijk maandag 10 december worden de uitnodigingen aan de leerlingen per brief meegegeven.

Tevens worden de gesprekken die voor u ingeroosterd zijn, op het ouderportaal gepubliceerd.

 
 

VANUIT DE GMR  
     
  Nu de eerste maanden van het nieuwe cursusjaar er al weer op zitten, willen wij een korte update geven vanuit de GMR. In september zijn we gestart met o.a. twee nieuwe ouders (stellen zich binnenkort voor via de bekende informatiekanalen) en twee medewerkers (de heer R. Hakkenberg en de heer F. Roseboom).

Tijdens onze vergadering bespreken wij beleidsonderwerpen en verschillende projecten die op de agenda van de school staan. Er moet dan gedacht worden aan het professioneel statuut, het strategisch HR-beleidsplan 2018-2022 (het loopbaanbeleid is hier een onderdeeldeel van) en het examenreglement. Het CvB heeft o.a. een presentatie gegeven over de projecten die dit cursusjaar aandacht krijgen. Voor de komende periode worden de volgende belangrijke onderwerpen geagendeerd:

  • Begroting
  • Beloningsbeleid
  • Lessentabel 2019-2020

Wanneer jullie bepaalde ideeën of vragen hebben over thema’s die binnen de school spelen, schroom dan niet contact op te nemen met de GMR. Dit kan via de mail (GMRsecretariaat@demeerwaarde.nl), maar uiteraard kun je ook één van de leden aanspreken. Ook willen we opmerken dat de vergaderingen openbaar zijn en dat het voor iedereen mogelijk is om deze bij te wonen. Tot slot willen we jullie ook nog wijzen dat via de website (algemeen-GMR) de notulen van de vergaderingen te vinden zijn.

Klik hier om het jaarverslag van de GMR van 2017-2018 te openen.

Namens de GMR,
Petra Teunissen & John van Essen

 
 

OPEN HUIS MBO LOCATIE DE MEERWAARDE  
     
  Op zaterdag 24 november van 10.00 tot 14.00 uur is er een Open Huis bij MBO locatie De Meerwaarde in Barneveld. Bent u/ jij op zoek naar een beroepsopleiding in de Techniek of Dienstverlening en wil jij graag onderwijs dichtbij en kleinschalig? Kom dan naar het Open Huis van de MBO locatie De Meerwaarde in Barneveld.

Er is tijdens ons Open Huis volop gelegenheid om kennis te maken met onze MBO locatie in Barneveld. Tijdens het Open Huis zal er door verschillende docenten inhoudelijke informatie over de beroepsopleidingen worden gegeven. Ook zullen een aantal bedrijven deze dag aanwezig zijn, zodat er ook een reëel beeld over het beroep kan worden gegeven. Met elkaar willen wij u /jou ondersteunen bij de oriëntatie op jouw toekomstige beroepsopleiding. En we ondersteunen graag bij het kiezen van de opleiding die het best bij je past!

Bij MBO locatie De Meerwaarde worden de volgende opleidingen in samenwerking met MBO Amersfoort aangeboden:

  • Techniek BBL -  n.i.v. 2 en 3

- Metaaltechniek
- Electrotechniek
- Bouwtechniek
- Installatietechniek

  • Dienstverlening - BOL n.i.v. 2

- Helpende Zorg en Welzijn

Wees welkom!

Namens het team MBO locatie De Meerwaarde in Barneveld.
Dieuwke de Jong, teamleider

 
 

DE MEERWAARDES GOT TALENT: OP NAAR DE AUDITIES!  
     
  Afgelopen week is de inschrijving voor De Meerwaardes Got Talent gesloten. En wat een mooi aantal inschrijvingen is er binnen … wel 20 acts!

We zijn reuze benieuwd wat deze leerlingen van plan zijn ons te laten zien. Vandaar dat er op maandag 3 december audities zijn om te kijken welke acts we op het podium kunnen laten zien. De deelnemers hebben over deze audities al informatie ontvangen via hun schoolmail.

Na 3 december vermelden we wie er 12 maart op het podium zullen verschijnen. We willen iedereen hartelijk danken voor het stimuleren, enthousiasmeren van deze deelnemers. Op naar de volgende ronde dus … de audities!


 

 
 

ZWEMMEN EN SCHAATSEN  
     
  Vrijdag a.s. is het zover! Dan gaan heel veel 1e klassers naar Deventer. Ongeveer 470 leerlingen met begeleiders gaan dan naar De Scheg om te schaatsen of zwemmen.

We vertrekken om 11.00 uur bij school en verwachten daar om ± 16.00 uur weer terug te zijn. De indeling van de bussen hangt vanaf woensdag in de sporthal. Kijk goed in welke bus je bent ingedeeld met je klas, wisselen / ruilen kan niet! Laat zoveel mogelijk je waardevolle spullen op school in je kluis, die kun je om 16.00 uur ophalen. Als je nog vragen hebt, ga dan even naar je gymdocent.

Hopelijk wordt het weer een prachtige activiteit, veel plezier!

 
 

BOEKENPRAAT  
     
  ESCAPE ROOM – MAREN STOFFELS
(D-BOEK, NEDERLANDSE SCHRIJVER, SPANNING)

“Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.
En nu staat Het voor me, in levenden lijve.
Ik schud Het de hand.
En Het heeft geen idee wie ik ben.
Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.
Het is gewoon een speler, net als die andere drie.”

Vier vrienden besluiten om een escape room te gaan doen. Binnen zestig minuten moeten ze uit een kamer zien te ontsnappen. Vol enthousiasme storten ze zich op de puzzels die in de kamer liggen, maar langzamerhand ontdekken de vrienden dat de persoon die ze heeft opgesloten andere plannen heeft. Iemand heeft het specifiek op één van de vier vrienden gemunt. Wie is het doelwit en waarom mogen ze niet ontsnappen? Dit boek is een aanrader voor als je van spannende boeken en escape rooms houdt. Alhoewel, durf je na het lezen van dit boek nog wel een escape room binnen te gaan?

 
 
 
 

NIEUWS - VAN DE EXAMENCOMMISSIE

HERKANSINGEN LEERJAAR 3 EN 4  
     
  Dit schooljaar vinden de herkansingen voor leerjaar 3 plaats in week: 49, 7 en 28 en voor leerjaar 4 in week: 49, 7 en 14. Elke leerling mag tijdens elke herkansing twee toetsen herkansen.

De eerste herkansing komt er alweer aan.

De leerlingen van leerjaar 3 en 4 hebben in de week van 3 t/m 7 december de mogelijkheid om twee toetsen van de afgelopen periode te herkansen. Aan het herkansen is een voorwaarde verbonden:

Het moet een schriftelijke herkansbare PTA toets zijn (bij twijfel overleggen met de docent).

De leerlingen die zich hiervoor willen opgeven kunnen dit vanaf maandag 19 november doen door het digitale formulier (leerlingenportaal) in te vullen. Leerlingen die twee toetsen willen herkansen moeten ook twee keer het digitale formulier invullen. Dit kan tot en met woensdag 21 november, 12.00 uur.

Hieronder vind je een aantal aandachtspunten voor het invullen van het formulier:

- Vermeld de toetscode. Deze bestaat uit vijf tekens. (bijvoorbeeld 6kec1)
- Vermeld de docent. Denk eraan dat je hier de vakdocent invult en niet je mentor.

Denk er goed aan dat je het formulier zorgvuldig invult. Wanneer je het formulier onjuist of niet volledig invult, is de kans aanwezig dat jouw toets er niet tussen zit en is jouw kans op herkansen verspeeld.
Informatie over precieze dag en tijdstip van de herkansingen krijgen de leerlingen uit de teams.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

PORTRET 1GT2  
     
  Dit portret heb ik gemaakt met primaire kleuren en secundaire kleuren.

In het gezicht heb ik deze 6 kleuren gebruikt en daaromheen is geverfd met zwart en wit en drie tinten grijs. Een leuke opdracht!
Esmee van Kooten uit klas 1gt2

 
 

GROEN MOET JE DOEN!  
     
  Bij de afdeling Groen hebben we verschillende praktijkvakken, maar bloem vind ik het leukst. We leren veel verschillende dingen, bijvoorbeeld hoe je een korenschoof boeket moet maken.

Ook hebben we geleerd hoe je blad op draad moest zetten, dit heb je nodig bij het maken van een bloemstuk. Tijdens het open huis mochten bezoekers een bloemstukje maken, hierbij kon ik aan andere leren hoe ze dit moesten doen. Het was een leuke avond, ik heb veel kinderen wat geleerd en de bloemstukjes waren goed gelukt!
Anouk Wernsen uit klas 3bg1

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl