MEERweten - week 42 - 2018

15-10-2018

WEEK 42 - 16 oktober t/m 29 oktober 2018

WEEKOPENING

OP GOD GERICHT  
     
 

“Ik zou wel meer van God willen merken, dan zou ik geloven een stuk gemakkelijker vinden..”

 
 

MAANDAG 15 OKTOBER

Op hem gericht

Kolossenzen 3: 1.2

DINSDAG 16 OKTOBER

Druk, druk, druk…

Lucas 18: 38-42

WOENSDAG 17 OKTOBER

Wat wilt u dat ik doe?

Samuel 5: 17-20

DONDERDAG 18 OKTOBER

Door Zijn Zoon

Hebreeën 1: 1,2

VRIJDAG 19 OKTOBER

Door Zijn Woord

Psalm 119: 103-105

 

 

AGENDA

 
 

woensdag 17 oktober
Contactavond leerjaar 2 Social Media (18.30 – 21.00 uur)

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

HUWELIJK  
     
  Meneer van Andel
Donderdag 18 oktober hoopt meneer Van Andel in het huwelijk te treden. Een bijzondere dag om naar uit te kijken Namens het team wensen we jullie een fijne trouwdag, maar vooral Gods zegen over jullie huwelijk.
 

Mevrouw Heij
Op vrijdag 19 oktober gaat mevrouw Heij (docent Godsdienst bij 2 GT en 2 Basis) trouwen.

Op de kaart staat:

‘Bron van liefde, licht en leven
Voor elkaar zijn wij gemaakt
Door Uw hand elkaar gegeven
Door Uw vinger aangeraakt’

We wensen hen een prachtige dag en veel zegen voor hun huwelijk.

 
 

EEN ZOON VOOR MENEER VAN DER LINDEN  
     
  Bij meneer Van der Linden is op 1 oktober een zoon geboren, die zij Frenkie Adam Jack noemen.
Alles rond de geboorte ging voorspoedig. Meneer van der Linden en zijn vrouw genieten van de kleine Frenkie. Een wonder als je dit van God mag ontvangen en we wensen jullie ook Gods zegen toe bij de opvoeding.
 
 

AFSCHEID  
     
  Mevrouw L. van den Berg
Mevrouw van den Berg gaat na de herfstvakantie starten bij de Ambelt in Zwolle. Dit is een school voor speciaal onderwijs. Het is een logische stap omdat deze school in haar woonplaats is en dit dus ook beter te combineren is met haar jonge gezin.

Mevrouw van den Berg is sinds februari 2013 werkzaam geweest op De Meerwaarde als docent Beeldende Vorming en Talenttijd. Daarnaast was ze mentor binnen de onderbouw GT. We zullen haar creativiteit gaan missen en wensen haar heel veel plezier toe op haar nieuwe school.

 
 

SAMEN LEVEN  
     
  Op De Meerwaarde willen we graag op een goede manier met elkaar omgaan. Prettig samenleven gaat niet vanzelf en we hebben elkaar daar ook bij nodig. We kunnen met elkaar (personeel en leerlingen) zeker nog verder groeien. Groeien in het op een prettige manier met elkaar samenleven.

Om dat groeiproces ook bewust vorm te geven, praten we als personeel bijvoorbeeld over gedragsregels, veiligheid of het taalgebruik. Veel gaat er goed en daar zijn we erg blij mee. Maar er zijn ook dingen die echt beter kunnen en eerlijk gezegd ook moeten.

De komende tijd willen we over verschillende onderwerpen met leerlingen en met ouders/verzorgers doorpraten. Een fijne, veilige en fraaie school - en we geloven dat we dat veelal zijn - houden we alleen fijn, veilig en fraai wanneer we ons er samen voor inzetten.

Geluidsboxen
De laatste tijd hebben we steeds meer overlast van geluidsboxen die leerlingen meenemen. De eerste bastonen van de muziek dreunen je ’s morgens al tegemoet wanneer leerlingen met hun fiets De Meerwaarde naderen. Ook klinken in de pauzes de verschillende muziekstijlen via geluidsboxen (verstopt in tassen) over het terrein rondom de school. We willen via dit bericht leerlingen en hun ouders vragen hier eens met elkaar over in gesprek te gaan. Wat is nu verstandig en wat niet? We vinden het belangrijk dat het niet om de regel gaat, maar om het goed met elkaar omgaan, dat is de kern.

Samenleven op onze school betekent immers ook verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van de ander. Wanneer het om muziek of andere geluiden (filmpjes) gaat, hebben we de afspraak dat je dat in vrije situaties alleen voor jezelf via oordopjes beluisterd en dan geniet van muziek of filmpjes.

 
 

CAMBRIDGE CERTIFICATE  
     
  Dinsdag 9 oktober vierden 69 oud-leerlingen toch wel een mooi feestje. Tijdens een feestelijk inloop evenement mochten zij hun Cambridge Certificate ophalen. Er was een speciale videoboodschap van Saul Nasse, Chief Executive van het Cambridge English Language Assessment, en er kon onder het genot van een drankje bijgepraat worden met klasgenoten en docenten.

In totaal hebben 32 leerlingen het Cambridge Ket examen gedaan en 37 leerlingen het Cambridge Pet examen. Op slechts één leerling na hebben alle leerlingen het examen met succes afgelegd. Het behalen van het Cambridge Certificate is een bijzondere prestatie omdat de leerlingen Engels op een hoger niveau afronden. Dit jaar hadden we een PrO leerling die Engels op Kaderniveau heeft afgerond; meerdere Basis en Kader leerlingen die Engels op GT niveau afgerond hebben; en GT leerlingen die Engels op Havo niveau afrondden. 81% van de leerlingen heeft de vermelding ‘met lof’ verdiend. Wij zijn dan ook bijzonder trots op onze leerlingen en feliciteren hen nogmaals van harte met dit prachtige resultaat!

De Cambridge Commissie

 
 

CONTACTAVOND KLAS 2 VMBO  
     
  Woensdag 17 oktober is er een contactavond voor de ouders en verzorgers van klas 2 VMBO. U heeft hier een uitnodiging voor gekregen via de e-mail.

Via het ouderportaal kunt u zich tot vandaag aanmelden voor deze avond.
Graag tot ziens aanstaande woensdag.

 
 

DE AANMELDING STAAT NOG OPEN!  
     
  FEEST!
Dat wordt het dinsdag 12 maart in het theater in Barneveld, want er is een speciale editie van De Meerwaardes Got Talent, waar talenten van leerlingen centraal staan. Hiervoor kunnen leerlingen zich aanmelden via het leerlingenportaal, dus log in en geef je op!

Waar ben jij goed in? Wat is jouw talent? Weet je niet of je dit kunt laten zien op het podium? Geef je op en samen kijken we naar de manier van presenteren op 12 maart, dat komt dus vast goed.

We kijken uit naar je aanmelding! En voor degenen die hebben opgegeven: TOP! Binnenkort ontvang je meer informatie over de audities, reserveer alvast maandag 3 december in je agenda.

 
 

VEILIG VAN EN NAAR SCHOOL FIETSEN  
     
  De gemeente Barneveld werkt samen met aannemer Dusseldorp aan de Stationsweg in Barneveld vanaf de Gasthuisstraat tot aan de kruising met het Binnenveld. Er komt stiller asfalt op de weg, een nieuw fietspad vanaf de Van Wijnbergenlaan tot aan de Harselaartunnel en tenslotte een rotonde ter hoogte van de Van Wijnbergenlaan.

Inmiddels zijn we gestart met de aanleg van de rotonde. Deze werkzaamheden duren nog tot ongeveer half november 2018. Omdat we willen dat iedereen veilig van en naar school kan fietsen, worden jullie omgeleid zolang we bezig zijn met de aanleg van de rotonde en het fietspad. Niet leuk, want dit betekent waarschijnlijk dat je langer moet fietsen. Dat realiseren we ons allemaal. Maar we willen ook graag dat je veilig van en naar school kunt fietsen. Daarom moet je nu meerdere keren de Stationsweg oversteken en kan je niet afslaan naar de Van Wijnbergenlaan maar moet je omrijden via de Vliegersvelderlaan.

Natuurlijk is het gezellig om samen te fietsen en te kletsen. Maar wist je dat de meeste ongevallen in een groep gebeuren door onverwachte omstandigheden? Let daarom goed op en volg de omleidingsborden. Bij dit bericht is de omleiding afgebeeld.

Tijdens de ochtend- en avondspits, staat er een verkeersregelaar ter hoogte van de Vliegersvelderlaan en een bij de Wencopperweg. Zij helpen je graag om veilig over te steken tijdens de drukke uren.
In een gewijzigde verkeerssituatie is het extra belangrijk om je aan de verkeersregels te houden. Daarmee is het voor iedereen veiliger op straat. Let in deze donkere dagen extra op je verlichting en houd rekening met andere verkeersdeelnemers.

De aanleg van de rotonde is ook live te volgen via onze webcam op https://dusseldorp.nu/projecten/fietsroute-en-rotonde-stationsweg-barneveld

Dank jullie wel voor jullie begrip en medewerking!
Namens alle mensen van het bouwteam “Stationsweg Barneveld”

De omleidingsroute voor fietsers is hiernaast in de afbeelding te zien.

 
 

BOEKENPRAAT  
     
  LOVE YOU, MISS YOU - CORIEN ORANJE

Een leuk en vlot geschreven boek dat gaat over de brugklasser Lynn. Lynn heeft astma en verschillende allergieën. Hier moet ze elke dag mee om zien te gaan. Ze zit net in de brugklas en heeft aanpassingen en soms hulp nodig. Dit vindt ze erg vervelend. Ze is verliefd op Aron.

Lynn moet vier maanden opgenomen worden in een astmakliniek in Davos in Zwitserland. Ze vindt het niets, maar troost zich met het feit dat ze dan even rust heeft van haar vaak vervelende broertjes. Bij aankomst in de kliniek vindt Lynn het maar saai. Dat verandert als ze leuke vrienden krijgt en zelfs een vriendin! Het doet Lynn goed te ervaren dat ze hier niet de enige is met haar astma en allergieën. Ze beleeft van alles maar dan belt haar moeder over Sven, haar broertje. Hij heeft een ongeluk gehad. Haar ouders kunnen nu niet op haar verjaardag komen. Lynn is boos, verdrietig en teleurgesteld tegelijk. In de kliniek vieren ze haar verjaardag wel.

Alles verandert als ze naar de deur moet om te tekenen voor een pakketje.

 
 
 
 

NIEUWS - VAN DE EXAMENCOMMISSIE

EXAMENREGLEMENT  
     
  Het examenreglement is een document waarin allerlei regels staan opgenomen die betrekking hebben op het schoolexamen en het centraal examen van De Meerwaarde.

Dit jaar is het examenreglement op sommige punten gewijzigd en de GMR heeft dit document goedgekeurd en zodoende is het nu vastgesteld.

Het examenreglement is te vinden op onze site en is ook schriftelijk in te zien bij de receptie bij de hoofdingang van onze school.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

GASTLES VAN DE FIRMA VAARKAMP  
     
  Op maandag 1 oktober kwam er iemand van de firma Vaarkamp uit Ede vertellen over hun werk. De 2e klassen van het Praktijkonderwijs zijn afgelopen weken bezig geweest over de hovenier en hoorden nu over het werk in de praktijk.

De firma Vaarkamp legt allerlei soorten parken/tuinen en andere buitenwerken aan en onderhoudt deze ook. Niet de kleine tuinen bij mensen thuis maar de grote klussen voor gemeenten en waterschappen. Ook bedenken en maken ze zelf nieuwe machines. Zo hebben ze een machine gebouwd om grote stukken met keien of bestrating schoon te spuiten. Eigenlijk een hogedrukspuit maar dan 14 keer zo groot. We hebben veel geleerd over het beroep van hovenier en een aantal leerlingen lijkt het wel wat om bij hen stage te gaan lopen.

 
 

TALENTTIJD 2 KADER  
     
  Bij talenttijd creatief van 2 kader zijn we bezig met het maken van een stop motion filmpje.

We hebben eerst een scenario geschreven. Met de app iMotion maken we foto’s, achter elkaar geplakt is het een film. Sommige filmpjes hebben wel meer dan 200 foto’s.

 
 

SPORTDAGEN KLAS 2  
     
  Afgelopen week hebben de sportdagen voor klas 2 plaatsgevonden.
We kijken terug op een geslaagde en sportieve week.

Er is fanatiek gestreden om de eerste plaatsen. De leerlingen uit klas 2 konden een keuze maken uit voetbal of hockey. Ook mochten ze zelf hun team samenstellen.

Hierbij een overzicht van de winnende teams per afdeling:

2 Basis / PrO:
- Voetbal : 2b4
- Hockey : 2b3

2 Kader :
- Hockey : Gael, Sietse, Thijs, Celine (2k2)
- Voetbal: Sem, Hassan, Rick, Jesper, Stan (2k1)

2 GT:
- Voetbal : Abel, Luca, Rick, Gijs, Yaron & Dani (2gt1)
- Hockey : Joost, Xander, Danny, Rik, Mark, Vera & Belle (2gt2)

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl