MEERweten - week 36 - 2018

03-09-2018

WEEK 36 - 4 september t/m 10 september 2018

WEEKOPENING

VOOROORDELEN  
     
  Deze week gaan de dagopeningen over vooroordelen. Je zit in een nieuwe klas. Met veel nieuwe klasgenoten. Wat kun je dan snel een vooroordeel klaar hebben over iemand.

Om elkaar beter te leren kennen is het van belang dat je zo min mogelijk vooroordelen over elkaar hebt. Leer elkaar eerst beter kennen, voordat je oordeelt.

 
 

MAANDAG 3 SEPTEMBER

Watje, sukkel, mafketel…

1 Johannes 4: 7-11

DINSDAG 4 SEPTEMBER

Afgeschreven

Johannes 8: 1-7

WOENSDAG 5 SEPTEMBER

Uiterlijk bedriegt

Psalm 139: 13-14

DONDERDAG 6 SEPTEMBER

Heilig boontje

Daniël 6: 17-24

VRIJDAG 7 SEPTEMBER

Zie je het goed?

Lucas 10: 30-34

 

 

AGENDA

 
  dinsdag 4 september
Personeelsactiviteit, geen lessen na 14.30 uur
 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

VERTREK MEVROUW MEULENKOLK  
     
  Per 1 september 2018 zal mevrouw Meulenkolk uit dienst treden van De Meerwaarde.

Ze gaat aan de slag als docent Nask op het Hetty Hillesum college in Deventer.
Door deze overstap zal haar reistijd elke dag aanzienlijk korter worden. Wij vinden haar vertrek erg jammer.

Wij wensen mevrouw Meulenkolk Gods zegen toe en een goede tijd op haar nieuwe school!

 
 

VERTREK DE HEER VAN BEMMEL  
     
  Per 1 oktober 2018 zal de heer Van Bemmel De Meerwaarde verlaten. De heer Van Bemmel is per 1 augustus al voor 4 dagen per week gestart bij het Voortgezet Speciaal Onderwijs in Ermelo.

Op deze school heeft de heer Van Bemmel in het verleden ook gewerkt. Tot 1 oktober zal de heer Van Bemmel nog 1 dag per week de lessen AK aan de teams 3/4GT verzorgen. We gaan de heer Van Bemmel missen als docent economie en AK, mentor en loopbaanbegeleider in de teams 3/4GT en willen de heer Van Bemmel bedanken voor zijn inzet. Wij wensen hem Gods zegen in zijn nieuwe werk.

 
 

EEN ZOON VOOR MENEER DE RUITER  
     
 

“U bent groot, u doet wonderen,
U alleen bent God (Psalm 86:10) “

staat er op het geboortekaartje van Bram Carsten de Ruiter, zoon van meneer de Ruiter en zijn vrouw Lotte. Broertje van Wout. Een prachtige zoon als Gods geschenk.

Wij wensen deze dankbare ouders een heel gelukkige tijd toe met hun kinderen.

 
 

COMPUTERGEBRUIK OP SCHOOL  
     
  Bij het gebruik van de computers en tablets op school horen regels. Als we die naleven hebben we er minder storingen mee. Lees ze dus goed door.

Je kunt ze vinden onder ‘Downloads’ in het leerlingenportaal (‘Regels computergebruik’). Hierin staat o.a. dat docenten en ICT-medewerkers op afstand kunnen meekijken op leerlingen-PC’s, en wat je wel en niet mag doen.

Hacken van computers of het netwerk van school is (wettelijk) verboden. Maar als je wilt meehelpen om het veiliger te maken dan kan dat onder bepaalde voorwaarden. Lees hiervoor de ‘Regels computergebruik’ door hoe je daaraan kunt meedoen.

Helaas komt het weleens voor dat computers beschadigd worden door leerlingen. In dat geval zal er een rekening met de kosten worden gestuurd naar de ouder(s)/verzorger(s). Als de schade is ontstaan door een ongelukje kan dit gewoonlijk via de eigen verzekering worden vergoed.

Elke leerling heeft een e-mailadres van school gekregen en een plek op internet om documenten voor school in op te slaan (zodat je er ook thuis bij kunt). Met je internetbrowser kun je daarvan gebruikmaken. Hoe je hierbij komt staat ook beschreven in de ‘Regels computergebruik’ onder Downloads. Daar staat ook een handleiding voor het printen en scannen op de grote Ricoh-printers.

 
 

GOEDKOOP SOFTWARE AANSCHAFFEN VIA SLIM!  
     
  Slim.nl is een webwinkel, voor voortgezet onderwijs voor scholieren, MBO-studenten, hun ouder(s)/verzorger(s) en personeelsleden van scholen. Bij Slim.nl bestel je eenvoudig en met hoge korting legale software, hardware en mobiele telefoonabonnementen; allemaal van topmerken.

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen en docenten ook thuis met dezelfde goede software kunnen werken als op school. Hiervoor sluit Slim.nl met de (software)leveranciers speciale onderwijsovereenkomsten af (zoals Microsoft, Adobe, Apple, Norton, HP en Lenovo). Zo hoef je niet het volle pond te betalen voor je software, hardware en telefoonabonnement. Slim.nl biedt altijd de laagste prijzen en deze zijn inclusief BTW en eventuele bezorgkosten. Ook levert Slim.nl altijd de meeste actuele versies van een breed assortiment aan soft- en hardware van alle bekende leveranciers. De Meerwaarde werkt ook samen met Slim.nl.

Profiteer daarvan! Hoe het werkt om software te bestellen kun je vinden op het leerlingenportaal onder Downloads, of ga naar www.slim.nl

 
 

DYSLEXIE  
     
  Uitnodiging voorlichtingsavond
Alle ouders/verzorgers van leerlingen met een dyslexieverklaring die in klas 1 starten, zijn uitgenodigd voor één van de voorlichtingsavonden.

Tijdens deze avonden krijgt u helderheid over de hulp die wij bieden aan kinderen met dyslexie en over de hulpmiddelen waar zij gebruik van kunnen maken.

U kunt zich aanmelden voor één van de avonden via het ouderportaal. De avond is van 19.30 uur tot 21.00 uur. De data zijn maandag 10 september, donderdag 20 september en dinsdag 25 september.

Voor de leerlingen vinden er op school voorlichtingsbijeenkomsten plaats. De planning hiervan volgt nog.

Brief aan leerlingen klas 2, 3 en 4 VMBO
Leerlingen uit klas 2, 3 en 4 die het afgelopen jaar met ingesproken boeken en toetsen hebben gewerkt, hebben een brief gekregen met het verzoek opnieuw ingesproken boeken te bestellen als ze ook dit jaar weer gebruik willen maken van ingesproken toetsen.

Leerlingen/ouders/verzorgers dienen zelf de ingesproken boeken te bestellen bij Dedicon. Na het mailen van het besteloverzicht, krijgt de leerling een nieuwe inlogcode voor Kurzweil.

Verdeling dyslexiecoaches
Wanneer je vragen hebt over dyslexie, dan kun je bij onderstaande personen terecht:
Mevrouw Hagen: 1-2 basis, 1-2 techniekroute kader, Z&W, BWI, groen en MOB-PIE
Mevrouw Deij: 1-2 kader, 1-4 GT en economie.
E-mailen kan naar: dyslexie@demeerwaarde.nl 

 
 

LEESPLEIN  
     
  WEEK VAN DE ALFABETISERING

In de week van 3 t/m 9 september is het de week van de alfabetisering.
2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn
laaggeletterd.

Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden, maar ook (klein)kinderen voorlezen.

Om hier aandacht voor te vragen organiseert de Stichting Lezen & Schrijven de ‘Week van de Alfabetisering’. Hieraan doen de gemeente Barneveld, bibliotheek en scholen ook mee.

Op De Meerwaarde wordt er iedere week in Meerweten een ‘boekenpraat’ geplaatst door de werkgroep Leesbevordering. In samenwerking met de werkgroep, het leesplein en het leergebied Nederlands wordt een poster gemaakt en in de lessen Nederlands aandacht aan gegeven. Op de poster staat de voorkant van het boek afgebeeld met een samenvatting en een paar trefwoorden die bij het boek passen.
Op deze manier wil de school aandacht geven aan leesbevordering.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

KLAS 3 PRO ‘WIE IS DE MOL’  
     
  Om het jaar gezellig en leuk met elkaar te beginnen, gingen alle derde klassen van het PrO in het centrum van Barneveld het spel ‘Wie is de mol?’ spelen.

Een leuk en uitdagend spel waarbij er veel leuke/gekke foto’s gemaakt, grappige opdrachten werden uitgevoerd en waarbij één persoon in iedere groep de opdrachten probeerde te saboteren. De groep met de meeste punten kreeg een prijs, maar ook de mol die als beste had gespeeld en ervoor zorgde dat zijn groep slechts 2 punten had. De mol die gewonnen had bleek een geboren saboteur: zijn teamgenoten hadden niet in de gaten dat hij de mol was en waren ook erg verbaasd. Het was een leuke start van het schooljaar.
Mentoren klas 3 PrO

 
 

SPORTDAG INTRODUCTIE 1 GT  
     
  Op maandag 27 augustus kwamen de nieuwe leerlingen op school voor kennismaking en uitleg bij de mentor. Dinsdag was het tijd voor sport en spel.

De Koewei in Barneveld werd bevolkt door de leerlingen van 1GT. Er werden allemaal leuke spelletjes gedaan, waarbij "samenwerken" erg belangrijk was.
Onder andere touwtrekken, zeil vouwen, dobberen in een bootje (helaas was die snel lek), enz.

Kortom een prachtige ochtend met veel sportieve inzet! Een goed begin van een nieuwe schoolperiode!

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl